Apple lanseaza noul iPod Nano si iTunes

11 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Un val de zvonuri s-a starnit saptamana trecuta odata cu anuntul referitor la noile produse Apple care vor fi lansate. Foarte multi au sperat ca pana in sarbatori, Apple va lansa un nou iPhone, insa la conferinta de marti, Steve Jobs a dezvaluit cele doua noi produse, acestea fiind Ipod-ul Nano Chromatic si noua versiune iTunes.

Noul iTunes 8 este este un motor de cautare mult mai sofisticat, cu un nou program Genius adaugat software-ului deja existent. Acest program da posibilitatea utilizatorilor de iTunes sa creeze playlist-uri printr-un singur click. Genius trimite informatii despre muzica favorita a utilizatorului spre magazinul iTunes, unde este combinata cu informatii de la alti ultilizatori iTunes si procesata printr-un nou algoritm. Rezultatele sunt trimise apoi in calculatorul personal.

Noul iPod Nano a suferit la randul lui cateva schimbari. Pe langa cele noua culori de care beneficiaza, noul iPod este cel mai subtire de pana acum. Ecranul se adapteaza si schimbarilor pozitiei, asa ca daca intoarceti iPod-ul intr-o parte, imaginea de pe ecran se schimba si ea fara sa apasati pe nimic.

Versiunea de opt gigabyte se vinde la pretul de 149 dolari in America, cu 50 de dolari mai ieftin decat modelul precedent, care se putea achizitiona la pretul de 200 de dolari in Anglia. Modelul cu memorie de 16 gigabyte, 24 de ore de muzica si patru ore de video este disponibil la 199 de dolari fata 289. Toate produsele noi sunt disponibile pe apple.com


Popup detector