Adam Beyer: 'Nu copiez pe nimeni, ma adaptez la un nou sound'

04 Aprilie 2008 Beat Factor BeatFactor

De la a mixa pe trei deck-uri muzica techno care depaseste usor tempo-ul de 135 BPM si pana la a mixa in Ibiza si in capitalele clubbing-ului international alaturi de nume precum Ricardo Villalobos sau Richie Hawtin, pentru suedezul Adam Beyer nu a fost decat un pas.

Atat Adam Beyer cat si alti artisti precum Marco Carola, Valentino Kanzyani, Umek sunt dovada vie a faptului ca muzica techno s-a schimbat. Intr-un interviu pentru DVD-ul Slices, Adam Beyer marturiseste ca pentru el, muzica techno si stilul sau au inceput sa se schimbe in 2002, atunci cand a inceput sa iasa si in alte zone decat unde mergea pana atunci. A intrat in contact cu persoane ca Richie Hawtin sau Ricardo Villalobos si asta a avut un impact major asupra lui.

"Am luat influentele descoperite in Ibiza si in alte locuri in care am fost, precum Miami, si le-am suprapus la ceea ce faceam pana atunci. Intentia nu a fost de a copia germanii, ci sa compun un nou stil Adam Beyer."

Astfel si propriul sau label, Drumcode, a inceput sa stagneze, lansand doar unul-doua release-uri pe an. "Stilul muzical care domina pana acum la Drumcode a inceput sa se schimbe, nu mai e ca inainte. Ramane muzica techno, insa cu diferite variatii de tempo si linii melodice," spune Adam Beyer. "Daca nu sunt fericit cu ceea ce fac si incepe sa ma plictiseasca, mi se pare cumva natural si firesc sa incerc si alte optiuni pe care industria muzicii electronice mi le ofera. Asa ca prefer sa-mi asum riscurile de a dezvolta cat mai mult noi directii muzicale".


Popup detector