A fost odata Suie Paparude in Studio Martin

01 Februarie 2008 Beat Factor BeatFactor

Paparudele electronice romanesti au concertat aseara, in ultima zi a lui ianuarie, in clubul Studio Martin din Bucuresti. In cateva cuvinte, un club plin, o prestatie live excelenta, distractie si muzica buna, si un final oferit de Marika. Proiectiile video au fost oferite de Vali Chincisan.

Nu cred ca am vazut vreodata o trupa romaneasca de muzica electronica sau DJ care sa aiba atatea cereri de interviuri la lansarea unui album. Michi, Dobrica si Cezar aka Junkyard si-au inceput concertul in jurul orelor 11.30, cand deja Studio Martin se umpluse atat jos, cat si la balcon, unde misuna de jurnalistii veniti sa vada marea minune electronica romaneasca.

Vezi galeria foto AICI

Albumul A fost odata l-am prins abia acum, asa ca o parte din piese au fost o premiera. Paparuzii au inceput cu Rapsodie pentru LFO, o piesa excelenta cu care poti sa rupi capul unui club plin. In prima faza doar Michi la butoane, apoi si Dobrica si Junkyard, fiecare cu cate un microfon. Piesele au curs dupa un track list stabilit inainte, asa ca publicul a putut sa guste fie din piese mai vechi precum Pentru inimi, sau ultimul single A Fost Odata.

Suie Paparude este cu siguranta singura trupa romaneasca de muzica electronica undergroundo-mainstream (termen care nici nu cred ca exista). Desi ii vezi pe TV in fiecare zi, ii auzi la radio, ii vezi la interviuri pe posturi TV generaliste, Suie Paparude si-a pastrat si fanii vechi, din prima linie; acei oameni care au devenit fani Suie cu albumele trase pe casete originale sau piratate de prin 95.

Doua microfoane, un laptop, un Ableton Live si o cohorta de fani care strigau isterizati de fiecare data cand aud cate o piesa mai cunoscuta. Un Dobrica pus la patru ace, la camasa alba si cravata, plus tenisi, Un Junkyard cu o atitudine caterinca si o personalitate puternica pe scena, si un Michi serios, care zambeste discret, in coltul gurii, atunci cand vede peste 300 de perechi de maini ridicate in aer la unison. Plus o organizare mai putin excelenta din partea casei de discuri.

Albumul A fost odata s-a lansat, ar trebui sa fie pe piata, ne-am parteneriat, asa ca puteti sa-l cumparati fara nicio jena.

Stati pe faza, pentru ca avem filmari si un interviu video cu baietii.


Popup detector