Hollow Records - august 2007
09 Mai 2009 | ShiverMeSideways

 

   Mai stiti jocul ala, Chart Wars 3? Well, am creat un nou label, si am decis sa fac un diary si sa-l postez aici. Sper sa va placa, daca nu, spuneti-mi, va rog! (de dragul verosimilitatii, aici voi posta cu anul 2007, desi jocul incepe in 2004)

Joi, 5 septembrie 2007

    Bună ziua, mă numesc Dan Neşor şi am reuşit să creez o casă de discuri nouă în România: Hollow Records. Am planuri mari pentru scena românească de rock şi sper că voi reuşi să le pun în practică.            

   Însă, momentan să mă ocup de here and now. Am avut norocul de a fi proprietarul a mai multor terenuri de mare valoare în zona Bucureştiului pe care le-am vândut şi am reuşit să obţin 500,000 de euro. Am mai adăugat 50,000 de euro pe care i-am strâns de-a lungul timpului şi un mare câştig la loto de 200,000. Astfel, am, în total, 750,000 de euro pentru această întreprindere. Sau, de fapt, aveam.            

   Un teren care aparţinea bunicilor l-am păstrat, totuşi. Se află la marginea Bucureştiului, şi acolo, în fosta lor casă, dimpreună cu un amic, am reuşit să formez această casă de discuri.            

   În fostul beci am iniţiat construcţia unei săli de înregistrare şi a două săli de repetiţii, întreprindere care m-a costat 105,840 de mii de euro. Hollow Basement Recordings va fi gata în şase luni. Până atunci, voi depinde de sălile de înregistrare din toată Europa. Astfel, am rămas cu 644,160 de euro.            

   Time to look for bands. Luând contact cu site-ul Metalhead şi căutând pe MySpace, am reuşit să localizez trupa de death metal Kross aşa că le-am oferit un contract. Pe plan internaţional, am putut găsi o trupa de hard rock din SUA, Rule of Nines cărora le-am oferit un contract dureros pentru mine şi minunat pentru ei. Întorcându-ma pe meleagurile mioritice, am găsit două proiecte interesante: unul de death metal industrial, Reign, şi o trupă de gothic metal, Left to Burn.            

   Acum, va trebui să aştept să văd ce îmi vor răspunde trupele şi să sper că nu va apărea un powerhouse străin să-mi fure potenţialii artişti.  

   Sâmbătă, 14 august 2007   

   După o dispută cu Chemikal Underground Recordings, ditai labelul internaţional, am reuşit să pun gheara pe toate trupele pe care le-am iscodit. Acum, să vă prezint câte un pic din fiecare proiect, din cine format, cât şi aspiraţiile şi stilul acestora:

* Left to Burn – Gothic Metal; trupa a fost formată la începutul anului în Bucureşti din membrii unor altor două trupe gotice cu oarecare vechime: Simona Bogdan (vocal), Radu Tudorache (chitară, clape), Ştefan Etonescu (chitară-bas, clape), Mihai Herdelean (tobe). Până acum, în compoziţiile proprii, ei s-au bazat mai mult pe poveşti gotice clasice, inspirate din literatura de referinţă, dar din câte am vorbit cu ei, se pare că vor să pună mai mult accentul pe partea horror a naraţiunilor.

* Reign – Industrial Metal; acesta este, de fapt, un proiect solo al lui Tudor Ionescu ce incorporează death, black şi grind în industrialul puternic influenţat de Nine Inch Nails pe care îl practică; va fi foarte interesant ce va ieşi din mintea sa multi-instrumentală.

* Rule of Nines – Hard Rock; trupa formată din Matthew Butler (vocal), Alexandra Roberts (chitară-solo), Rick Turner (chitară-ritm), Jennifer Russell (uber-chitară-bas şi singurul membru din Canada), Joshua Ellis (tobe) amestecă totul de la Queen la Guns N’Roses la Aerosmith la Motley Crue şi le iese ceva foarte interesant. Un hard rock catchy, dar suficient de hard şi edgy încât să placă şi pletoşilor.

* Kross – Black/Death Metal; George Mănescu (vocal, chitară-bas), Cari Bărbescu (chitară-solo), Elena Bărbescu (chitară-ritm), Tiberiu Budicescu (tobe) sunt componenţa unei aparente trupe ce pare a fi cu nimic mai specială decât majoritatea formaţiilor din genul lor; însă, ceva interesant trebuie sa iasă dintr-o trupă de death care ascultă Rush, Yes şi Dream Theater, nu?   

   Aceştia sunt primii artişti cu contracte Hollow Records. Îi voi lăsa câteva zile să se instaleze aici cât mai discut cu ei şi îi mai ascult la repetiţii.  

   Luni, 16 august 2007   

   Ahhhh, prima zi oficială de muncă la propria mea casă de discuri! Muncitorii au venit să lucreze la studio şi am stat un pic cu ochii pe ei, până au început să curgă trupele, una câte una.   

   La prima şedinţă de stabilire a treburilor fiecăruia am invitat şi câţiva baieţi reprezentativi pentru scena rock/metal autohtonă pentru a vedea că noi chiar ne apucăm de muncă. Sper şi la un pic de promovare, he he.   

   Primii la „catalog” erau Kross pe care i-am trimis la adunat materiale pentru albumul lor de debut. Nu le-am oferit ajutor pentru scrierea pieselor, aşa că totul va fi 100% ei. Îi voi supraveghea totuşi la repetiţii şi îi voi ajuta la mixaje şi la producţie.   

   Apoi, pe Left to Burn i-am pus să imprime un EP intitulat sugestiv „Vampires”. Tracklistul îl vom afla în momentul în care înregistrările se vor termina. I-am trimis în studioul The Castle of Doom din Scoţia şi m-a costat 1,076 de euro.

   Pe Reign, în schimb, i-am trimis în turneu prin România şi apoi pe la scandinavi (!):

* Suburbia, Bucureşti, România – Luni 27 sept. 2007-Joi 30 sept. 2007

* Live Metal Club, Bucureşti, România – Luni 4 oct. 2007-Joi 7 oct. 2007

* Culture Box, Copenhaga, Danemarca – Joi 14 oct. 2007-Sâmbătă 16 oct. 2007

* Uniq, Helsinki, Finlanda – Joi 21 oct. 2007-Sâmbătă 23 oct. 2007

* Baarikarpanen, Pori, Finlanda – Miercuri 27 oct. 2007, Joi 28 oct. 2007

* Moon, Oslo, Norvegia – Joi 4 noi. 2007-Sâmbătă 6 noi. 2007   

   Va fi greu pentru Tudor, cu atât mai mult pentru că ei n-au ieşit niciodată din ţară. Însă, eu cred că e nevoie de nişte promovare serioasă şi e mare păcat ca un instrumentist aşa talentat să rămână prins între pereţii României. Şi ca să-i fie mai uşor, eu o să plec cu el şi voi cânta la chitară şi voi supraveghea desfăşurarea concertelor.     

   Rule of Nines cred că ne va aduce cea mai mare expunere, dar trebuie să cheltui ca să şi primeşti, şi atunci am angajat câţiva oameni să-i ajute cu scrierea pieselor, printre care şi Balaurul de la Trooper pe care îl mai cunoşteam de când deschideam pentru ei acum nu de mult timp. Mă va costa ceva şi va dura o perioadă însemnată de timp, dar cred că merită.     

   Şi astfel se încheie prima zi de lucru.    

Miercuri, 25 august 2007     

   Se pare că s-au iscat certuri în tabăra Foo Fighters din cauza unor discuţii la o bere sau două... sau doişpe.  

Joi, 31 august 2007     

   Radiohead vor scoate un nou album, Invert. Cică-i bunicel.  

 

Fonduri la sfârşitul lunii august: 402,984 de euro.

 

   Astept comentarii, injurii, opinii, pareri, si alte sinonime, antonime, si poate chiar cateva paronime si omonime, cu cea mai mare placere :). I love all feedback!



Postata in:  muzica

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector