Arta vs Ne-arta
09 Noiembrie 2010 | real_drum

Draga cititorule, a trecut ceva timp de la ultima mea spovedanie, confesiune sau cum vrei sa-i mai spui.

In tot acest timp, Magic-ul a inceput sa fie interzis, odata cu shop-urile aferente, Mexicul a zis DA drogurilor, Kristal-ul s-a mutat in Pipera, Sven Vath este noul Tiesto in Romania (in materie de aparitii), Vania este dovada vie ca promovarea petrecerilor pe facebook e cea mai buna, Jijian a mixat cu Jeff Mills, hunii inca nu au cotropit Moldova, Magda si-a lansat album de debut, Paunescu si Aaron Carl au murit, MNAC-ul este noul adapost temporar al Lollipop-ului, Internullo si Eftimie s-au mutat la Vibe FM, Halloween-ul romanesc aduna cele mai multe party-uri pe metru patrat, sampania incepe sa aiba cust de pisat, si multe, multe altele.

Insa subiectul postarii de fata nu are legatura cu nimic din cele de mai sus. Are, o oarecare legatura, cu o idee care ma bantuie de ceva timp si pe care am dezbatut-o in apartamentul meu de pe Soldat Iosif Ion cu unu'''' / altu''''.

Ce este arta? Cum deosebesti astazi, arta adevarata de arta falsa? Ce este arta adevarata? Exista arta adevarata? Se poate falsa in arta crezand o viata intreaga ca ai practicat arta adevarata? Cum deosebim calitatea de cantitate? Ce este adevarat si ce nu? Cum desparti cacatul bun de cel prost?

In arta de astazi, cea contemporana, a ajuns din ce in ce mai dificil sa-ti dai seama ce anume are valoare cu adevarat si ce nu. Raportat la arta clasica, unele parti ale artei contemporane, fie ea muzica, pictura, sculptura, teatru, cinematografie, arhitectura, devine din ce in ce mai greu de inteles. Sau incepe sa nu mai aiba niciun sens, facandu-se arta de amorul artei.

De la wikipedia citire: Arta este în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru, se poate spune totuși că arta este rezultatul alegerii unui mediu, a unui set de reguli pentru folosirea acestui mediu și a unui set de valori ce determină ce anume merită a fi exprimat prin acel mediu pentru a induce un sentiment, o idee, o senzație sau o trăire în modul cel mai eficient posibil pentru acel mediu. Prin modul său de manifestare, arta poate fi considerată și ca o formă de cunoaștere (cunoașterea artistică).

Singura certitudine pe care o poti avea este ca nu trebuie sa ai certitudini, de niciun fel. Doar prostii au.

Arta fie o halesti cu detasare si subiectivism, fie nu o mai inghiti deloc. Iti ramane in stomac daca esti inzestrat cu mult pragmatism, ti se duce in simtiri daca este de fire poet. Cu alte cuvinte, eu cu cine votez?



Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector