Party Save or Cancel la MNAC (Bucuresti) - 13 decembrie

25 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Pe 13 decembrie, Save or Cancel aniverseaza un an de activitate printr-un party ce va avea loc la MNAC (Muzeul National de Arta Contemporana). Evenimentul consta in lansarea compilatiei 1st year, iar dupa orele 23.00 va fi party.

Cum: Lansarea compilatiei 1st year: DJ Vasile si Artan, Rezistenta Materialelor, Eusebio Digital, Mr. Disko, Nicalai aka DJ Swamp, Maximilian, Grasu XXL, Skizzo Skillz si uBIc.

Lansarea noii serii de tricouri Save or Cancel - Atat seria de tricouri cat si compilatia sunt limitate la cate 100 de exemplare, accentuand caracterul exclusiv al evenimentului.

Aceasta prezentare va incepe la ora 22.00, iar accesul se face pe baza de invitatie. Dupa ora 23:00, party cu DJ Vasile, Eusebio Digital, uBIc, Mr. Disko, Giuser, Lucas, Maximilian. Spatiul va fi amenajat astfel incat sa rezulte doua zone distincte, una destinata muzicii si cealalta activitatilor propuse: activitati artistice (desen, fotografie, proiectii, rulare scurt metraje, etc)

Timp de un an, Save or Cancel a deservit ca mediu de comunicare si propagare a artelor si culturii, promovand si facilitand rolul acestora in societatea contemporana. Fara a adera la un manifest sau la o nisa, colectivul si-a marit treptat aria de actiune prin evenimentele si initiativele avute:
proiectul de reabilitare si repunere in uz pe o perioada limitata a Gradinii de vara CAPITOL;
colaborarea cu MNAC pentru organizarea petrecerii din cadrul Noptii Muzeelor 2008;
Happy Birthday - petrecerea din ultima zi a galeriei temporare Atelier in Tranzitie ce a coincis cu Ziua Copilului;
petrecerea din cadrul Balului Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu;
lansarea a sase serii limitate de tricouri dintre care doua in colaborare cu Rezistenta Materialelor, doua in colaborare cu Gipsy Erps Wear si unul in colaborare cu Ollie Gang Shop si a unei serii de haine handmade in colaborare cu New: with Tags http://www.newwithtags.tv
prezenta in calitate de invitati la evenimente ca Zona Libera la Muzeul Taranului Roman si Fabrica, Other Side, Frame Club.
Proiectele Save or Cancel includ si productii audio semnate de Eusebio Digital, Mr. Disko si uBIc, Rezistenta Materialelor, in asociere cu artisti ca: Grasu XXL, Nicalai/Dj Swamp si Skizzo Skillz, precum si release-ul lunar Save or Cancel Mix Series (promo only/not for sale).



Reabilitarea Teatrului de vara CAPITOL necesita o descriere mai amanuntita, avand in vedere durata acestuia. Initiativa s-a desfasurat incepand cu data de 28 iunie, 11 iulie fiind ziua in care Gradina de vara CAPITOL a fost redata spatiului public pentru o luna. Proiectul a avut un caracter pronuntat de experiment, urmarindu-se reactiile si activitatile generate de un spatiu public cu potential multi-disciplinar, in contextul actual, in care acest tip de spatiu dedicat culturii este din ce in ce mai rar intalnit. S-a urmarit identificarea motivului ce a generat disparitia sau scoaterea din circuitul public a locurilor ce au deservit artelor si culturii, analizand in acelasi timp oferta in raport cu cererea. Reactiile starnite au fost pozitive si entuziaste, dovada fiind numarul si varietatea evenimentelor ce au avut loc de-a lungul unei singure luni:
Grand Opening concert Rezistenta Materialelor;
expozitie de fotografie by Cage;
Videorgy;
Future Shorts;
My Grandmas Backyard, 4th edition;
The Residents Night;
seara de scurt metraje;
Dirt Ollies film showcase (Ollie Gang Shop);
Rabbit Day;
filmarea videoclipului lui Maximilian Volumu la Maximmilian!!!;
last night w/ Paul @ CAPITOL.

Activitatea principala a colectivului este facuta publica si indexata pe blogul http://saveorcancel.blogspot.com, blog ce promoveaza arhitectura, design, street wear, street art, graffiti, muzica, life style, film, fotografie si jucarii. In acelasi timp, fiecare membru al colectivului se foloseste de medii proprii de exprimare si expunere, atat fizice cat si virtuale.



Popup detector