Padina Fest - educatie montana, muzica, filme in septembrie la 1500 de metri altitudine

24 August 2010 Beat Factor BeatFactor

In perioada 1-5 Septembrie 2010, va avea loc pe platoul Padina al muntilor Bucegi festivalul Padina Fest. Intrarea este gratuia, iar pe langa muzica, exista o serie de activitati pe care organizatorii le pun la dispozitie.


la capitolul muzica, vor concerta: miercuri, 1 septembrie, * Camera 101 (alternative/metal), Pretoria (alternative/blues) si Micul Paris (pop-rock. Joi, 2 septembrie, vor avea loc trei concerte folk, din partea lui Eugen Avram, Titus Constantin si Emeric Imre. Vineri, 3 septemrie, ii puteti asculta pe Toulouse Lautrec (indie rock), Les Elephants Bizarres, Kumm si Suie Paparude, iar sambata, 4 septembrie, vor concerta trupele Stillborn, Monarchy, Tapinarii si OCS.


Festivalul mai include workshop-uri de origami, hartie manuala, poi-uri si lectii de chitara, echilibru la 1500 de metri inaltime alaturi de Pro Boulder Project si Gibbon Slackline, concursuri de catarat pe plasa, filmele TIFF (intre care calatoria lui Gruber, Nunti, muzici si casete video, Websitestory, Paris Je T'aime si altele).


Parcarea si camparea sunt gratuite,iar in zona de camping vor fi instalate toalete publice si dusuri.


Organizatorii evenimentului vor prezenta un concept nou de festival, iesit din tiparele clasice: 50.000 mp de distractie si adrenalina la 28 de km distanta de asfalt. Fanii muntelui vor gasi la Padina nu numai obisnuitele trasee, dar si activitati de alpinism supervizate de salvamont (tiroliana, catarare, rapel) sau cursuri de alpinism pentru incepatori. Pentru cei care doresc o metoda mai simpla de a lua altitudine, organizatorii au gasit solutia: survoluri cu un balon pe aer cald deasupra masivului Bucegi. Organizatorii si-au propus ca obiective ale festivalului promovarea zonei turistice si a ecoturismului la mare altitudine si ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul turistic prin colectarea selectiva a deseurilor de pe traseele montane .


Mai multe detalii despre festival gasiti pe www.padinafest.ro


Popup detector