Noisia: 'Publicul din Romania este beton'

27 Mai 2008 Beat Factor BeatFactor

Cei trei DJi si producatori de la Noisia ne-au acordat un interviu exclusiv via telefon la sfarsitul saptamanii trecute, in care vorbesc despre scena drum and bass din Romania, despre cariera lor muzicala, cum s-au cunoscut, ce proiecte urmeaza sa aiba si altele. Pana la publicarea interviului integral pe site, iata cateva extrase relevante.

"Ultima oara cand am mixat in Romania a fost foarte bine, si deja incepea sa se simta cum creste scena de drum and bass de acolo. Publicul este foarte in tema cu ce se intampla, este un public bun."

Din punctul de vedere al artistilor de la Noisia, in curentul drum and bass, o mare parte din atitudinea exclusivista vine din partea publicului "cunoscator" versus "publicul necunoscator". "Din ceea ce am observat eu, lumea care merge la petrecerile drum and bass si iubeste acest gen de muzica, nu le place muzica house pentru ca atunci cand merg la o petrecere cu muzica house, nu le place lumea de acolo. Cred ca asta separa aceste scene atat de mult, chiar mai mult decat muzica in sine".

"Este ciudat, pentru ca sunt tari in care daca pui o piesa house la o petrecere drum and bass lumea va reactiona pozitiv; in alte tari insa, publicul reactioneaza negativ."

Unul din membrii trio-ului Noisia va mixa la Sala Preoteasa din Bucuresti in perioada 13-14 iunie, in cadrul evenimentului Black & White Drum And Bass Summer 2008.

Noisia au mixat recent compilatia Fabriclive 40, lansata la Fabric Records; detalii despre material gasiti AICI.


Popup detector