Muzica dance creste numarul anticorpilor si reduce stresul

25 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Specialistii din Germania si Marea Britanie au descoperit ca muzica dance ascultata circa 50 de minute, scade nivelul stresului si creste numarul anticorpilor. Cercetatorii de la Universitatea Sussex si de la Institutul german Max Planck au demonstrat ca odata cu aparitia stresului, sistemul imunitar slabeste, insa prin simpla ascultare a muzicii dance totul revine la normal.

In curand, in spitale s-ar putea aplica aceasta metoda pentru pacientii care sunt bolnavi grav si care odata cu asta, sunt si foarte stresati. Doctorul Ronny Enk, cel ce a condus cercetarea a declarat ca: Stim ca starea placuta pe care o induce muzica, duce la schimbari psihologice speciale care la randul lor duc la reducerea stresului sau chiar la imunitate.

Reducerea stresului are un rol important, dar efectele lui par sa fie diferite pentru anumite genuri muzicale. La experiment au luat parte 300 de subiecti, care au fost rugati sa asculte muzica timp de 50 de minute. S-a constatat ca nivelul stresului a scazun semnificativ la cei ce ascultau muzica dance.

Dupa cele 50 de minute, nivelul anticorpilor din prima linie defensiva a sistemului imunitare se intarise puternic. Enk adauga ca: Nu am folosit muzica relaxanta, ci muzica dance ritmata, din diferite perioade., relateaza telegraph.co.uk.



Popup detector