Muzica dance - live act versus DJ set

28 Ianuarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Lee Smith de la Beatportal.com vorbeste cu Alex Smoke, Mathew Jonson, Exercise One, Sideshow si The Bays despre aspectul live al muzicii electronice dance si ce parere au artistii mai sus mentionati despre conceptul de "live".

"Nu inteleg cum cineva care produce muzica nu vrea sa o puna si live, ci fac doar DJ set-uri", spune Alex Smoke, producator de muzica electronica originar din Glasgow. "Ai mult mai mult control. Bineinteles ca si DJ-ing-ul are partile lui minunate, insa atunci cand performezi live poti sa fii mult mai expresiv.".

Artistul de la Soma este de parere ca Ableton-ul este pur si simplu spectaculos, pentru ca poti face absolut orice doresti cu el, totul live, spre deosebire de hardware-ul care trebuie setat dinaintea show-ului.

"Ableton-ul poate fi vazut ca un instrument? Nu, nu cred; trebuie sa faci ceva ca sa fie trecut la cateogira live show", spune Fin Greenall aka Sideshow. "DJ-ii nu sunt cel mai interesant lucru de vazut, insa sa vezi un tip care sta blocat cu ochii in laptop, este mult mai plictisitor. Poate ca a fi DJ este versiunea normala a "live"-ului din muzica dance. Poate ca Richie Hawtin sau Jeff Mills care au FX-uri si drum machine-uri sunt ceea ce muzica dance live ar trebui sa fie in mod natural."

Citeste: Ce trebuie sa stii despre Ableton Live






Popup detector