Motor City Drum Ensemble, un artist cu o viziune clara

06 Octombrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Motor City Drum Ensemble, pe numele sau adevarat Danilo Plessow, vorbeste pentru cei de la Fabric despre omul MCDE, label-ul MCDE, care este viziunea sa asupra muzicii electronice, de la ce vine numele sau si multe altele.


In avansul prezentei lui MCDE in clubul londonez, pe data de 9 Octombrie 2010 in room three, Danilo a oferit un scurt interviu si un mix promotional, ce poate fi ascultat in playerul aferent de mai jos.


Danilo a explodat pe scena techno / house internationala odata cu lansarea seriei "Raw Cuts". "La vremea aceea am samplam mult house si techno old school si ma simteam, cumva, ultima persoana care mai mixeaza asa ceva." pana atunci insa, Danilo era activ pe scena broken-beat, prin proiecte precum Inverse Cinematics, alaturi de Joachim Tobias.


"Pe multi dintre cei pe care ii stiam din scena broken-beat nu prea ii interesa house si techno; cel putin in Germania. Si atunci cand am vazut ca primul release sub MCDE a fost sold out in doua saptamana, eram WTF?? Sunt bucuros ca poti sa auzi muzica cu mai mult suflet in club din nou, insa exista si mult deep house de duzina - poti sa-ti dai seama daca cuiva chiar ii pasa despre muzica si istoria ei, sau doar asculta ce e la moda acum in muzica electronica".




Ca label, MCDE inseamna un sound distinct, pe care Danilo il are destul de concret finisat in minte. "Am o idee foarte clara, vreau sa vin cu ceva substantial fara sa fiu presat de distribuitori. Daca te uiti la un label ca Prescription, de exemplu, acolo toate release-urile vin natural, au o idee concreta si se leaga perfect intre ele. Nu vreau sa anticipez nimic sau sa compar MCDE cu acest label, insa este bine sa ai o viziune clara a ceea ce vrei sa faci ".



Numele MCDE se leaga destul de mult de orasul Stuttgard, acolo unde Danilo a participat la primele party-uri din viata lui. "Stuttgard si cam toata aria care-l inconjoara depind intr-o mare masura de industria automobilelor. Aici sunt Mercedes Benz si Porsche si tot aici a fost inventat practic automobilul" (n.r. Carl Benz a produs prima masina pe patru roti la sfarsitul secolului 19). "Asa ca nickname-ul Stuttgard-ului este 'motor city'-ul Germaniei. Ideea de 'Drum Ensemble' este ca eu sunt naratorul unei sectiuni mari de drum machine-uri, ce formeaza un ansamblu."


Danilo este de parere ca era cumva natural si firesc ca muzica house si disco sa revina insa vorbeste si despre un sound nou, aparut in paralel, creditand label-uri precum Ostgut Ton sau Sandwell District.


Motor City Drum Ensemble a mixat in 2010 si in Romania, in cadrul Rokolectiv.


Interviul integral il puteti citi pe site-ul Fabric.



Popup detector