Matthew Dear, America audio star

19 Iunie 2007 Beat Factor BeatFactor

Originar din Texas, Matthew combina elemente europene cu cele americane. Muzica acestuia a fost influentata de catre primii artisti tehno. Faptul ca multi producatori se stabilesc in orase precum Berlin, nu ii influenteaza in materie de muzica.

Insa exista si cativa producatori precum Juan Atkins, pentru care orasul reprezinta inspiratia si spiritul. Matthew Dear este un exemplu clar a aceste "teoreme". Situat in America, acesta a lansat cateva materiale si prin case de discuri europene. Albumele in cauza contin influente europene precum si occidentale.

Matthew a realizat un progres remarcabil, el devenind unul din cei mai buni artisti tehno ai momentului. Dean a circulat destul de mult prin aceasta industrie, el semnand in 1999 cu Ghostly International, fapt ce i-a permis sa ajunga un adevarat innovator. In ciuda faptului ca este plasat printre elita producatorilor, radacinile muzicale din Detroit (orasul in care locuieste) se fac simtite. Respectul pentru scena cat si abordarea radacinilor tehno i-au permis sa se extinda mult mai departe de Motor City si subdiviziunile acesteia.


Interviu: Matthew Dear, America audio star


Popup detector