Justice au folosit sample-uri de la Queen, 50 Cent si Slipknot

14 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

In cadrul unui interviu pentru MTV, duetul francez Justice a marturisit ca a folosit o varietate de sample-uri pe albumul de debut "" ('Cross'), intre care si Queen, 50 Cent si Slipknot (trupa de metal).

Jumatatea proiectului Justice, Xavier de Rosnay, spune ca pentru sample-urile lungi au cumparat drepturile de autor, nu insa si pentru cele foarte scurte. "Pe album am folosit trei sample-uri lungi pe care a trebuit sa le licentiem. Toate celelalte sunt imposibil de recunoscut".

"Sa spunem ca folosim clap-urile de pe "In da House" a lui 50 Cent; nici macar rapperul nu si-ar da seama".

Inainte de a fi luati la intrebari, francezii au si o motivatie pentru care au folosit atat de multe sample-uri. "Sample-urile foarte scurte le folosim pentru a ne imbunatati sound-ul. Compunem melodii la pian si apoi listam fiecare nota luata din sample-uri, asa ca facem un schimb intre acele note compuse de noi si loop-urile samplate".

Furt sau nu, Justice raman in continuare unul dintre cele mai proaspete act-uri electro europene. Noul lor material DVD/CD A Cross the Universe va fi lansat oficial pe 24 noiembrie (traierul poate fi vazut AICI).


Popup detector