Interviu John Digweed

09 Mai 2006 Beat Factor BeatFactor

De la a fi primul DJ care a mixat o compilatie cu Sasha, lansata la Renaissance, la a deveni primul DJ britanic care are rezidenta in NYC la Twilo, John Digweed e unul dintre pionierii muzicii dance moderne si unul dintre cei care lanseaza trend-uri in acest domeniu.


Ca DJ, inventarul primelor iesiri e multe prea mare ca sa fie inclus aici. Ca producator, a remixat piese ale lui Danny Tenaglia, Underworld si New Order, ca sa dam doar cateva nume, iar single-urile lui de la Bedrock au devenit imunuri.

Popularitatea lui ca DJ si ca persoana pare sa nu aiba limite, iar eforturile pe care le face depasesc sfera Dj-ului, fiind la fel de mult si producator si promoter. Bedrock e un nume cu 3 conotatii: o casa de discuri, o companie de promovare si un studio de productie in parteneriat cu Nick Muir. Directivele pline de iscusinta si de creativitate ale lui John Digweed pentru label-ul Bedrock i-a ajutat sa se lanseze pe Danny Howells (cu Dick Trevor la departamentul tehnic), Jimmy Van M, Chris Fortier si Phil Thompson (Moonface).

De la noptile cand crea sau mixa (Bedrock, Northern Exposure, Renaissance) la cd-urile sale cu mixuri cunoscute de o lume intreaga (Renaissance, Global Underground, Northern Exposure, Communicate and Bedrock), John Digweed a creat constant produse care reusesc sa ramana in topul cererilor.

Emisiunea sapatamanala a lui John Digweed de pe Kiss 100 Londra e ascultata cu interes in toata lumea , iar marca Transitions ii permite sa se faca ascultat combinand emisiunea radio cu lansari, transmisii on-line pe site-ul sau, johndigweed.com, dar si cu un cd mix Transitions, programat sa apara in iunie la Renaissance.

Beat Factor a reusit de curand sa discute cu John despre cateva aspecte ale carierei sale, ale label-ului sau, ale emisiunii radio si despre alte subiecte vizand industria dance.

Interviu: Sub egida Transitions cu John Digweed


Popup detector