Artistii din prima seara de La Mania - ForTheLoveOfHouse

20 Aprilie 2010 Beat Factor BeatFactor

Cu si din dragoste pentru house, La Mania ii primeste in prima seara de petrecere, vineri 30 aprilie, incepand cu ora 23 fix, pe: Steve Lawler, Danny Howells, Doc Martin, Delano Smith, DJ W!ld si Nima Gorji.


Steve Lawler si Danny Howells ne-au vizitat de multe ori, asa ca au curs multe randuri pline de superlative despre succesul, performantele si experienta lor ca artisti. Ne sunt cunoscuti, poate chiar prieteni si venim sa-i reascultam mereu cu placere, stiind deja totul despre ei.


Direct din Los Angeles, Doc Martin aterizeaza pentru prima oara in Romania cu valiza plina de briza calda a coastei de vest. Nu e vorba de un meteorolog, ci de un artist cu 24 de ani de experienta in DJing. N-ai cum sa nu-i simti dragostea pentru house, cultivata de pe vremea cand explora funk si disco la petrecerile Warehouse din San Francisco. Doc Martin are un talent special de a uni oamenii de pe ring in acelasi vibe pozitiv. Exploreaza mai multe genuri de house, foarte natural. Stilul sau reprezinta sound-ul West Coast in muzica americana de dans si este singurul DJ al acestui sound care a avut rezidente pe coasta de est, mai exact in New York, la celebrele cluburi Twilo, Roxy si Tunnel. Despre Doc va mai spunem ca mixeaza si cate 8 ore, si are la activ un record de 28 de giguri consecutive.


Vineri in Mania vine pentru prima oara un anume domn D. D de la Deep, Detroit, DJ. D de la Delano Smith. Ursitoarele l-au plasat intr-o conjuctura artistica la fel de rara ca o eclipsa. D.Smith s-a nascut in Chicago si a crescut muzical in Detroit, sub aripa protectoare a lui Ken Collier (artist al anilor 80 cu o influenta catalizatoare asupra primilor artisti ai stilului Detroit Techno). D.Smith este unul dintre primii DJ de Detroit House, cu un talent natural catre muzica deep si groovy. S-a scolit muzical la petrecerile underground din anii 80. Dupa o pauza in activitatea de DJ, in perioada anilor 90, D.Smith a revenit in scena de abia dupa anul 2000, provocat de numarul mare de cereri primite din partea promoterilor. In 2002, se apuca de facut muzica, iar prima sa piesa apare pe compilatia Detroit Beatdown (Volume One) alaturi de productii semnate de Theo Parrish, Rick Wilhite, Alton Miller, Norm Talley si Eddie Fowlkes. Dupa alte cateva productii, D.Smith si-a deschis propriul label: Mixmode Recordings.


DJ W!ld este un parizian sarmant, extrem de creativ si subtil. Backgroundul sau isi are radacini in muzica hip hop si in street art – W!ld avand ceva ani de experienta ca artist graffiti. Busola s-a muzicala a fost insa data peste cap, la inceputul anilor 90 cand l-a ascultat pe Laurent Garnier la petrecerile Wake Up. A fost o revelatie. Si-a cumparat doua pick-up-uri si a urmat chemarea muzicii electronice. De-atunci au trecut 14 ani, si in prezent e greu sa-i prinzi urma in sirul gigurilor sale de pe un continent pe altul. A produs sub label-uri prolifice din lumea muzicala a zilelor noastre: Love Letters From Oslo, Soweso, Robsoul, Adult Only, Motivbank, dar si sub propriul label: Catwash.


Nima Gorji este iranian la origini, dar a trait o mare parte a vietii in Danemarca. Are muzica in sange, tatal sau fiind de asemenea muzician. A fost rezident la multe cluburi si petreceri din Danemarca, punctul de start in a-si dovedi talentul. In 2005 se muta in Ibiza, unde mixeaza regulat la Space si Pacha. In 2007 si 2008 este nominalizat la premiul “Best Ibiza DJ”. In prezent, il gasim cel mai des in pupitrul Underground Ibiza, un loc de suflet pentru multi artisti stabiliti pe insula. Nima a pus bazele a doua case de productii: Welt Recordings – dedicata release-urilor digitale si Welt Sounds – pentru lansarea creatiilor pe vinyl. De asemenea, a mai publicat sub labeluri in voga ca: Love Letters From Oslo, Cecille, Jesus Loved You sau Murmur.


Popup detector