Dans, dans si house

09 Noiembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Sunrise ofera in acest weekend doua petreceri. Prima se tine astazi si este o lectie de chicago house, cu DJ Sneak, in club Session. A doua este un party cu trendul si se danseaza maine, la Kristal, cu Ricardo Villalobos.

DJ Sneak inseamna salsa, merengue si latino, din copilaria petrecuta in Puerto Rico, blues si jazz din Chicago, de pe vremea cand colora peretii cu gastile de graffiti. Nu te mira daca vei auzi la noapte Duran Duran sau Michael Jackson sau orice altceva din anii '70-'80.

Toate vor fi invelite in house energic si groovie care bataie si cel mai plictisit om. "Imi place sa spun o alta poveste in fiecare set, pentru ca ar fi plictisitor sa auzi mereu aceeasi muzica", spune artistul, pe numele sau real Carlos Sossa. Seturile sale te danseaza mult de tot si sunt in acelasi timp o lectie de educatie muzicala. Pentru ca Sneak a fost parte din explozia curentului chicago house, la inceputul anilor '80, iar ulterior a ajuns o emblema a acestui stil electronic. Detine un label, Magnetic Records, si agentia de booking All World Entertainment. In warm-up vor pune Demos, Boola si Spiros, pe al caror stil de muzica scrie DJ Sneak.

Chilianul Ricardo Villalobos nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nou in viata artistului este un copil, un baietel, si noua compilatie Fabric 36. Albumul contine numai piese produse de el si a starnit reactii total opuse. Cert este ca ori il iubesti, ori il detesti.

"Am vrut sa creez un sunet, o calatorie densa, fara hituri. De la inceput si pana la sfarsit, totul este un voiaj al sunetului si al luminii, cu house izvorat din suflet. Este vorba de muzica la modul general", isi explica artistul opera.

Credits: ioanamoldoveanu.ro
Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)


Popup detector