Danny Tenaglia se inspira in principal din muzica anilor 80

22 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Danny Tenaglia a vorbit pentru Skrufff in aceasta saptamana despre noua s-a compilatie Futurism, lansata la Reinaissance si a infirmat ideea ca numele sau a devenit un brand. Americanul spunea ca artistii lui preferati raman cei din anii 70, 80, artisti care au pus bazele techno-ului precum Kraftwerk, Giorgio Moroder, Yello sau Larry Levan.

Sunt prea conectat de muzica altor oameni sa gandesc ca sunt un brand. Sunt in primul rand un adept al sunetelor. Iar daca sunt considerat un brand, sper sa impresionez prin diversitate. Starul american este cunoscut in special prin seturile sale exagerat de lungi, in care predomina tribal house-ul.

Lumea imi spune ca mixez foarte mult techno si eu le amintesc ca techno este prescurtarea de la tehnologie. Ce facea Kraftwerk? Ce facea Larry Levan? Ei experimentau foarte mult cu sistemul de sunet. Iar pe mine acesti artisti m-au inspirat inca din anii 70.

Au trecut sase ani de cand am lansat ultimele doua compilatii, Back to Basics si Choice Classics. Nu numai ca este o release dupa foarte mult timp, dar am simtit si ca este momentul ca o compilatie sa reflecte stilul meu de viata si sa adun intr-un CD cele mai bune momente din cluburi sau de la festivaluri. declara Tenaglia despre noul album Futurism.



Popup detector