Damon Albarn, opera despre John Dee

28 Aprilie 2010 Create It BeatFactor

Dupa cum am mai povestit, front-man-ul Blur si vocea din spatele proiectului Gorillaz pregateste un proiect alaturi de colaboratorul sau din trupa Gorillaz, Jamie Hawlett, dar si cu Alan Moore, autorul clasicelor volume From hell, V For Vendetta si Watchmen.

Ieri, Albarn a spus pentru NYmag.com ca opera se va concentra pe Doctorul John Dee, consultantul Reginei Elizabeta I, notabil imperialist, matematician, ocultist, astronom si multe altele.

"Opera este bazata pe viata lui John Dee, care a avut o influenta importanta in Europa Elizabetiana, mai ales in Anglia", a spus Albarn. "A fost responsabil pentru crearea conceputlui British Empire, asa ca ne-a afectat vietile tuturor intr-un fel sau altul. A fost un alchimist. Este despre viata lui", a adaugat solistul.

Intrebat daca a facut progrese in ce priveste muzica, Albarn a replicat: "Nu, nu chiar. Va fi pentru prima data cand voi inceta sa fac muzica pentru sase luni. Doar citesc despre magia Hermetica si filosofie, mai exact pe ce se bazeaza intreaga poveste - Euclid si Pythaoras si restul. Sunt multe informatii si este genial. Am cateva idei despre cum va suna".

Un icon ocult, Dee si-a dedicat intreaga viata studiind alchemia, divinitatea si filosofia Hermetica, si a fost mentionat in munca multor artisti, scriitori sau regizori / scenaristi de film de-a lungul timpului, inclusiv Derek Jarman, Peter Ackroyd, H.P. Lovecraft si Michael Moorcock.

Unii cred ca acesta a fost inpiratia pentru personajul prospero din opera The Tempest, de Shakespeare.

Albarn si Helwtt nu sunt straini productiilor de acest gen, acestia au mai realizat Monkey: Journey To The West.




Popup detector