Clubberii de azi sunt nostalgici dupa rave-urile vechi

24 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Patru studenti din Marea Britanie (Christina Goulding, Avi Shankar, Richard Elliott si Robin Canniford) au publicat recent un studiu privind functionarea manageriala a culturii ilicite, informeaza agentia Skrufff.com. Cei patru studentii au experimentat timp de cinci ani viata de noapte pentru realizarea acestui studiu.

Studiul a relevat faptul ca tinerii de astazi tind sa caute aceleasi "experiente incantatoare" ca si vechii raveri, singurul lucru diferit fiind cluburile de astazi si politica lor de securitate.

"Efectele muzicii, drogurilor ecstasy, dansului energic, combinate cu multe alte elemente, duc la o stare de spirit in care regulile si normele vietii de zi cu zi sunt suspendate temporar", spun autorii studiului.

Cei patru studenti tin sa precizeze si caracterul ilegal al acestei vieti care imbina practicile clubbing cu experientele proprii.

Rezultatele tinerilor sunt similare studiului "Acid House Parties Against the Lifestyle Police and the Safety Nazis", scris de catre Paul Staines in 1991. "Party-urile si nasterea muzicii acid au plecat, in primul rand, de la folosirea LSD-ului. Intreaga scena s-a dezvoltat in jurul acestui drog; oricine stie ceva despre aceasta muzica, cu siguranta ca asta iti va spune, in cazul in care nu e jurnalist sau politist".

Paul Staines defineste conceptul de rave drept o adunare de cel putin 100 de persoane, muzica data tare, un loc in aer liber si preferabil pe timp de noapte. Rave-ul are de cele mai multe ori un caracter ilegal si underground.


Popup detector