And We Danced - documentar despre istoria Disco-ului si clubbing-ului

29 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Desi in Romania disco-ul adevarat a inceput sa-si faca aparitia discret abia in ultimii ani in cluburile dedicate muzicii dance electronice, el exista de peste trei decenii. Regizorul Mario Rogowski prezinta un film documentar despre istoria disco-ului si ce mai inseamna el astazi, scopul esential al filmului fiind sa evidentieze in ce masura s-a schimbat intreaga cultura de astazi.

"Ziua in care disco-ul va muri este ziua in care oamenii nu vor mai dansa. Iar oamenii nu vor asta. Intotdeauna va exista cultura Disco, intr-o forma sau alta", spunea John Luongo in cadrul National Disco Awards din 1978.

Cu ajutorul unor artisti considerati veterani astazi (mentionam DJ Pierre, Juan Atkins, Larry Heard, Greg Wilson, George Morel si multi altii), filmul And We Danced isi propune sa readuca in centrul atentiei atmosfera Disco din anii '70 si sa o compare cu ceea ce este astazi. Sunt luate in vizor atat tendintele legate de moda si droguri, dar si noile curente muzicale aparute la sfarsitul anilor '70 (cu precadere acid house-ul).

Mai multe despre regizorul Mario Rogowski puteti afla de pe pagina lui de myspace.com, AICI.

Mai jos gasiti un trailer video.




Popup detector