Alex Smoke blameaza minimal-ul

05 Ianuarie 2007 Beat Factor BeatFactor

Intr-un interviu recent acordat revistei 'The Electronic Beats Magazine', Alex Smoke afirma ca termenul de "minimal" a devenit ridicol. El blameaza categorisirea muzicii pe anumite genuri stricte, care oricum la un anumit moment dat isi gasesc corespondenta si un numitor comun.

Producatorul de muzica electronica originar din Glasgow, Alex Smoke, anunta recent ca planuieste sa isi deschida propria casa de discuri, insa directia muzicala nu va fi minimal house.

"Imi place sa combin genurile muzicale. In termenii in care produc eu muzica, un album de hip hop este foarte electronic; este de fapt muzica electronica, si folosesc termenul de hip hop mai mult ca o influenta. Este un tempo de hip hop, insa este foarte electronic si melodic.(...) Lumea prefera sa categoriseasca, de genul 'eu sunt cu trance-ul', 'eu cu hip-hop', insa daca intrebi un producator mediocru ce fel de muzica face, nici el nu stie. Daca esti DJ, e folositor sa stii ca aici gasesti house, dincolo techno, in partea cealalta groove-uri ciudate. Mai ales cuvantul minimal a devenit ridicol".

In acelasi interviu, Alex Smoke imbratiseaza ideea de myspace (il gasiti si pe el la myspace.com/alexsmoke1) si o recomanda calduros, insa este de parere ca oamenii sunt fiinte sociale si ar trebui sa comunice viu mai mult. Despre comunicarea intre oameni este vorba si in albumul sau de debut, "Incomunicado".


Popup detector