Yann Tiersen a concertat la Bucuresti, pentru 3.000 de spectatori

05 Noiembrie 2009 Create It BeatFactor

Yann Tiersen a concertat la Bucuresti, pentru 3.000 de spectatori
TAGS:
yann tiersen 

Francezul Yann Tiersen, celebru mai ales pentru coloanele sonore ale filmelor "Amelie" si "Good Bye, Lenin", pe care le-a compus, a concertat, miercuri seara, la Sala Palatului din Capitala, in fata unui public de circa 3.000 de spectatori.

Aflat la a doua intalnire cu publicul din Romania, artistul i-a lasat pe multi dintre spectatori sa plece dezamagiti de la concert, caci show-ul sau nu a cuprins cantecele care i-au adus faima, ci mai cu seama piese cu o sonoritate rock de avangarda. De altfel, nu putini au fost cei care au parasit concertul inainte de final, caci muzica prezentata de artist nu a fost una usor de digerat pentru publicul neavizat.

Dupa cum a declarat intr-o conferinta de presa care a avut loc inainte de concert, Tiersen pregateste un nou album, care va fi lansat in primavara anului viitor, pe care l-a caracterizat ca fiind "deconstructivist". Acesta va cuprinde doar opt piese, mult mai lungi decat de obicei, fara pauza intre ele, prezentate ca un tot unitar.

La Bucuresti, el a fost insotit de mai multi muzicieni, cu tobe, chitare, sintetizatoare. De asemenea, printre acestia s-a remarcat solista Christine Ott, care a folosit instrumente cu unde Martenot.

Tiersen a concertat pentru prima data la Bucuresti in 2003, cand si-a incheiat concertul solo in aplauzele publicului impresionat de virtuozitatea interpretarii - la pian, vioara si acordeon - si calitatea compozitiei "Good Bye, Lenin". De atunci, Tiersen a compus trei albume si a cantat in toata lumea, pe cele mai faimoase scene.

A lansat noua albume de studio si trei inregistrari din concertele sale, pe parcursul a 14 ani de activitate.

Albumul "Yann Tiersen & Shannon Wright" a fost lansat in 2004, iar "Les Retrouvailles", material discografic de mare succes, produs in colaborare cu renumiti interpreti francezi, a fost lansat in 2005.

Anul trecut, el a compus coloana sonora pentru "Tabarly", documentarul lui Jacques Perrin despre "parintele" iahtingului francez.

Tiersen a colaborat cu trupele franceze Noir Desir, Red Cardell, Bästard, dar si cu britanicii de la The Divine Comedy, trupa lui Neil Hannon.

Sursa: Mediafax


Popup detector