Xteria paraseste industria evenimentelor dance din Romania

04 Februarie 2013 romania bestmusic Best Music

Xteria paraseste industria evenimentelor dance din Romania
TAGS:
xteria 

Timp de doi ani, brandul Xteria a organizat 6 evenimente dance de amploare cu artisti internationali precum: Dash Berlin, Sander van Doorn, UMEK, Nick Warren, Stefano Noferini, Robert Babicz, Popof, Sister Bliss, Pleasurekraft, Phunk Investigation, Mark Knight, doua dintre petreceri fiind organizate de Xteria sub franciza Ministry of Sound.


In aceasta perioada am reusit performanta de a organiza toate evenimentele fara nici un fel de incidente, peste 20.000 de tineri au petrecut nopti de distractie, cea mai mare multumire a noastra catre publicul din Romania a fost chiar la ultimul eveniment, din 8 decembrie 2012, cand in ciuda vremii nefavorabile si a concurentei din acea noapte, aproximativ 3000 de tineri au ales sa se distreze cu Xteria la Arenele Romane.


Din pacate, in acest an, planurile noastre, chiar foarte indraznete prin schimbarea imaginii brandului, venind cu inovatii in ceea ce priveste productia scenica, a conceptelor pe care urma sa le expunem publicului din Romania, nu au mai putut fi puse in practica.


Motivele pentru care Xteria paraseste Romania: Schimbarea strategiei de comunicare a majoritatii companiilor de a nu se mai implica in finantarea evenimentelor dance, cel putin pentru acest an; - fara aceste finantari, in Romania este imposibil de a organiza astfel de evenimente.


Taxele din biletele vandute la un eveniment in Romania sunt ridicol de mari,: 5% taxa fiscala, 8,68% UCMRADA, 5% UCIMR, 1% Crucea Rosie, 9% TVA. Astfel, totalul taxelor din bilete este de 28,68%, de exemplu intr-o tara din Europa de Vest cum este Olanda, totalul taxelor din bilete este de 10%. Reglementarile fiscale de evitare a dublei taxari pentru artistii care performeaza pe teritoriul Romaniei nu au mai fost facute inca din perioada cand aceasta tara se numea Republica Socialista Romania, aceasta inseamna o birocratie nejustificata. In majoritatea cazurilor, colaboratorii nostri straini nedorind sa faca anumite demersuri, noi fiind obligati sa platim taxe la Bugetul Romaniei in cuantul de 16% din valoarea contractelor.


Majoritatea publicului din Romania dezinteresat sa cumpere bilete la evenimente dance, acesta fiind obisnuit de alti promoteri sa primeasca acces gratuit prin „prietenii tip piramida”, fara ca publicul larg sa cunoasca acest aspect Plus alte motive care preferam sa ramana confidentiale.


Astfel, echipa Xteria a decis sa paraseasca industria evenimentelor din Romania, cel putin pentru moment, perioada in care speram ca in aceasta perioada sa aiba loc schimbarile de care este atata nevoie. Xteria va

continua sa organizeze evenimente dance in perioada imediat urmatoare in Olanda, insa sub un alt brand, ocazie cu care ne face placere sa promovam artisti din Romania publicului olandez.


Multumim inca odata publicului care a vizitat evenimentele Xteria si speram sa ne revedem in curand! Pana atunci, ne-ar face mare placere sa va avem alaturi pe pagina de facebook www.facebook.com/Xteria.ro.


Popup detector