Workshop-ul RBMA Bucuresti, locul in care prietenia si inspiratia devin muzica

14 Martie 2011 Beat Factor BeatFactor

Au mai ramas numai sapte luni pana cand Red Bull Music Academy isi va deschide din nou portile pentru noi sesiuni de muzica. De aceasta data, intalnirea celor mai talentati muzicieni din lume va avea loc la Tokyo, locul in care creativitatea si diversitatea culturala fac mix-ul perfect.


Si pentru ca suntem in plina perioada de aplicare, multi muzicieni sunt curiosi sa afle mai multe detalii despre conceptul Red Bull Music Academy. Workshop-ul Red Bull Music Academy de la Bucuresti i-a adunat pe cei trei participanti din Romania – Cosmin TRG (Toronto, 2007), Minus si Vlad Caia (Londra, 2010), precum si doi dintre „profesorii” RBMA – Efdemin si Roman Flugel.


Avand loc intr-una dintre cele mai impresionante cladiri din Bucuresti, Palatul Cesianu Racovita, istoria locului s-a imbinat perfect cu istoria muzicii, aducand in acelasi loc trecutul si viitorul. Fostii participanti la Red Bull Music Academy au avut ocazia sa impartaseasca experienta lor de acolo cu numarul mare de muzicieni si producatori veniti la workshop, interesati sa afle mai multe despre acest concept, ceea ce se intampla odata cu pasirea pe portile Academiei, precum si experienta unica in care prietenia si inspiratia devin muzica peste noapte.


Efdemin si Roman Flugel au povesitit cateva lucruri din experienta lor de muzicieni si le-au dat participantilor cateva sfaturi, explicand ca fara multa munca este greu sa-ti indeplinesti visul.


De asemenea, au impartasit nu numai povestea vietii lor, ci si sentimentul pe care il au atunci cand performeaza, cat de important este publicul, dar mai ales modul in care se exprima prin muzica. Totul s-a incheiat a doua zi in zori, dupa after party-ul care a avut loc in Studio Martin. Asa am avut ocazia sa-i vedem pe muzicieni si la „lucru”.




Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Photofiles


Popup detector