Vodafone - primul operator de telefonie mobila care vinde muzica DRM free

12 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Vodafone - primul operator de telefonie mobila care vinde muzica DRM free
TAGS:
mp3  Vodafone  EMI 
Compania Vodafone a ajuns la un acord cu marile case de discuri Universal Music, Sony Music Entertainment si EMI Music, pentru a deveni primul operator de telefonie mobila care vinde muzica fara protectie anti-piraterie. Utilizatorii vor putea, astfel, sa asculte melodii pe orice dispozitiv digital, informeaza Reuters.

Clientii care si-au cumparat deja melodii sau albume lansate prin casele de discuri mentionate, in format vma, si le pot upgrada in format MP3 fara a plati alte taxe. Piesele fara protectia DRM (digital rights management) vor fi disponibile in mai multe tari, incepand din vara.

'Faptul ca Vodafone permite DRM free pe telefoanele mobile si ofera MP3-uri pe computer, inseamna ca utilizatorii vor avea libertatea de a descarca piese de-ale artistilor preferati fara nicio restrictie de dispozitiv, ceea ce le permite sa experimenteze muzica in orice mod vor, oriunde s-ar afla', a declarat directorul Vodafone Internet Services, Pieter Knook, citat de AP.

'EMI a propus de mai mult timp DRM free music, datorita beneficiilor pe care le aduce fanilor si suntem sustinatorii initiativei [venite din partea] companiei Vodafone', a afirmat unul dintre reprezentantii label-ului EMI, Douglas Merril.

via BestMusic.ro


Popup detector