Universal vor sa scoata la vanzare labelul Parlophone pentru a incheia achizitia EMI

01 August 2012 Beat Factor BeatFactor

Universal vor sa scoata la vanzare labelul Parlophone pentru a incheia achizitia EMI
TAGS:
Universal  EMI  parlophone 

Pentru ca achizitia EMI de catre Universal sa nu fie respinsa de catre regulatorii europeni pe temeiuri de anti-competitivitate, Universal Music Group ar avea in plan abandonarea casei de discuri Parlophone.


UMG ar avea in plan vanzarea integrala a cataloagelor caselor de discuri Parlophone, Mute, Chrysalis si Ensign. Exceptie de la aceasta ar face doar cataloagele Beatles (Parlophone) si Robbie Williams (Chrysalis), pe care UMG prefera sa le pastreze. Asta inseamna ca UMG se va debarasa, de exemplu, de intreg repertoriul Pink Floyd, dar si de contractul recent semnat cu David Guetta, incluzand albumele lansate pana acum.


Directorul EMI, Roger Faxton, ar fi declarat intr-o scrisoare interna ca aceasta masura ar avea scopul sa atenueze precuparile Comisiei Europene legate de potentialele efecte ale fuziunii dintre Universal si EMI. Daca regulatorii europeni ar fi de acord cu solutiile de "remediu" propuse de catre Universal, achizitia EMI ar putea sa fie finalizata pana in septembrie 2012.


Universal are tot interesul ca achizitia EMI sa fie dusa la bun sfarsit. Daca aceasta ar fi respinsa de catre forurile abilitate, UMG ar fi obligati sa plateasca 700 de milioane de dolari catre EMI, pentru a acoperi diferenta pana la a doua cea mai buna oferta.


via nme.com


Popup detector