Universal sunt buni de plata: 700 milioane $ chiar daca achizitia EMI e respinsa

25 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Universal sunt buni de plata: 700 milioane $ chiar daca achizitia EMI e respinsa
TAGS:
Universal  EMI 

Se pare ca daca achizitia EMI de catre Universal va fi respinsa pe temeiuri de anti-competitivitate, Universal Music Group tot va trebui sa plateasca - in parte sau integral. Suma vehiculata este de aproape 700 de milioane de dolari.


Este vorba despre o asigurare din partea EMI, a declarat pentru digitalmusicnews.com un investitor implicat in negocieri. Daca oferta celor de la UMG de 1,9 miliarde de dolari ar fi respinsa de organele competente, iar EMI ar accepta oferta competitorilor, la 1,2 miliarde de dolari, Universal ar trebui sa plateasca diferenta de 700 de milioane de dolari.


Intrebarea care se pune este - cine a facut oferta de 1,2 miliarde? Potrivit acelorasi surse, ar fi vorba despre miliardarul rus proprietar al Warner Music Group - Len Blavatnik.


Circula mai multe versiuni despre cum ar functiona acest "plan de asigurare"; cea mai simpla ar fi ca UMG pur si simplu sa plateasca diferenta dintre oferta sa si a doua cea mai buna oferta. O alta ar fi ca UMG sa plateasca intreaga oferta de 1,9 miliarde de dolari, iar apoi diferenta sa-i fie rambursata.


via bestmusic


Popup detector