Uniunea Europeana impune un volum mai mic MP3 Playerelor

15 Decembrie 2009 Create It BeatFactor

Comisia Europeana are in plan reducerea volumului MP3 playerelor in scopul de a proteja urechile utilizatorilor acestora.

Organul executiv al Uniunii Europene vrea sa impuna o limita de volum tuturor playerelor vandute in UE, inclusiv iPod-urilor.

Aceasta decizie a fost luata in urma realizarii unui raport, care arata ca auzul a peste 10 milioane de locuitori ai UE ar putea fi afectat iremediabil din cauza ca asculta muzica prea tare o perioada indelungata de timp.

Limita maxima pe care o recomanda expertii UE este de 85 decibeli. Utilizatorii MP3 playerelor vor putea sa depaseasca, insa, aceasta limita cu 15 decibeli.

In luna ianuarie 2010, Uniunea Europeana va demara o serie de consultari, ce se vor desfasura pe parcursul a doua luni si in cadrul carora se va discuta scaderea volumului aparatelor de tip MP3 player si CD player.

Decizia finala urmeaza a fi luata si facuta publica in primavara.

Un raport realizat de UE in 2008 arata ca 1 din 10 locuitori ai Uniunii posesor de MP3 sau CD player risca sa-si piarda auzul din cauza ca asculta muzica prea tare.

Cercetatorii care au studiat fenomenul au ajuns la concluzia ca auzul persoanelor ce asculta muzica la volum ridicat mai mult de o ora pe zi pe durata a cinci ani poate fi afectat iremediabil.


Sursa: bestmusic


Popup detector