Un nou raport sumbru privind consumul de cocaina

29 Iunie 2009 Saint BeatFactor

Un nou raport UN a dezvaluit recent o serie de pericole la care sunt expusi consumatorii de cocaiana, dupa ce puritatea drogurilor distribuite in Marea Britanie a scazut dramatic.

Puritatea cocainei din Marea Britanie este in medie de 23%, dar s-au gasit si droguri cu o puritate de doar 9%. Cel mai mic procent al purtiatii cocainei se pare ca este de 4%, relateaza revista Times, restul fiind adaugata ketamina.

Raportul UN a fost publicat chiar in momentul conferintei realizate de guvernul britanic, House Of Commons, al carei invitat a fost expertul in stupefiante, Matthew Atha. Acesta a discutat in special despre utilizatorii vechi de cocaina, care au inceput sa ajunga intr-un numar din ce in ce mai mare in spitale pentru ingrijiri.

“Oamenii cu varste apropiate de 40 de ani au inimi mult mai slabe decat adolescentii de 20, dar ei inca se cred la 20 de ani. Peroanele care continua sa consume droguri si la aceste varste, isi pot afecta sanatatea foarte rapid.” Declara Atha, directorul IDMU, (Independent Drug monitoring Unit).

Cu ajutorul primului studiu realizat acum 10 ani in Statele Unite, privind problemele cardiace in randul consumatorilor de cocaina, Atha a reamintit faptul ca sansa unui stop cardiac este de 24 de ori mai mare in prima ora de la prizarea unei linii. Esantionul de 3900 de persoane, care au suferit un atac de cord dupa ce au consumat cocaina, a condus studiul spre un rezultat sumbru; atacurile de cord au survenit cu 17 ani mai devreme la consumatori, decat la o persoana care nu a consumat niciodata cocaina, varsta medie fiind de doar 44 de ani.


Popup detector