Un nou nume confirmat pentru Delahoya 2010 - Pauli Steinbach

29 Martie 2010 Beat Factor BeatFactor

Omul din spatele brandului Cocoon, Pauli Steinbach, va mixa in cadrul editiei din acest an a festivalului clujean Delahoya.


Pauli Steinbach activeaza ca dj profesionist inca din 1989 si este, alaturi de Sven Vath, printre pionierii muzicii techno din Germania. Impreuna cu acesta, in anii 1990/91 a organizat primele Techno-Parties in legendarul club 'Omen'.


De altfel, activitatea sa ca dj si ca A&R Manager merge in parallel si totodata impreuna cu bunul sau prieten si coleg de label, Sven Vath. Experienta sa extrem de bogata in ceea ce inseamna scena muzicii electronice s-a consolidat inca din 1991 cand a inceput sa lucreze si ca A&R Manager la diferite labeluri, intai la Logic Records, unde a lucrat pana in 1993, apoi pana in 1996 in cadrul altui label legendar EyeQ / Harthouse, cel mai important label techno la acea vreme.


Intre 1996 si 1998 s-a dedicat exclusiv dj-ingului calatorind astfel in intreaga lume: Mexic, Argentina, Costa Rica, USA, Japonia, Australia, Noua Zeelanda, Kenya si bineinteles in toata Europa.


Peste tot pe unde a fost invitat, Pauli a raspandit muzica sa, pe care a denumit-o Progressive Techno, in seturi ce au durat chiar si 10 ore. In 1998 Pauli a decis sa se stabileasca o perioada in Mexic, in Playa del Carmen (in Caribic-ul Mexican) unde pe langa activitatea de dj, a manageriat clubul 'Espiral'. Un an mai tarziu s-a intors in Germania, din nou ca A&R Manager, de data aceasta la alt label important din acea perioada - Frisbee Records. In 2000 l-a urmat din nou pe Sven Vath pentru a pune bazele labelului care in ziua de azi e lider al muzicii electronice: Cocoon Records.


In calitate de label manager, a reusit ca in scurt timp sa faca din Cocoon un label de prima importanta pe scena mondiala a muzicii electronice, un label care s-a dezvoltat pe mai multe dimensiuni si a fost o platforma de lansare a multor artisti inovativi si a multor concepte revolutionare. In perioada august 2000 si decembrie 2003, Pauli Steinbach si Chris Liebing au realizat cea mai de success emisiune radio din Germania dedicate muzicii electronice: 'Pitch Control' la postul de radio HR XXL. Odata cu deschiderea revolutionarului club Cocoon din Frankfurt am Main, pe langa alte party-uri de pe alte meleaguri, Pauli Steinbach a activat si activeaza ca dj rezident in acest club si desigur din cand in cand si in varianta sezoniera a Cocoon-ului din Amnesia Ibiza.


Mai trebuie mentionat faptul ca Pauli a fost primul artist Cocoon care a adus in Romania muzica specifica acestui label inca din 2003, in cadrul festivalului Delahoya.


Popup detector