Trip Advisor - Intergalactic FM Nacht @ Panorama Bar (Berlin)

25 Februarie 2011 Beat Factor BeatFactor

Urmatorul trip pe care BF il recomanda cititorilor reprezinta petrecerea postului de radio online Intergalactic FM, eveniment ce va avea loc in clubul Panorama Bar din Berlin pe data de 5 martie.


Line up-ul acestui party este compus din I-F, Legowelt, David Vunk si Intergalactic Gary, care vor mixa in Panorama Bar. Dedesubt, in Berghain, pot fi gasiti Boris, DJ Pete, Mike Dehnert (live), Matthew Herbert (DJ-Set) si Rodhad. Duminica, 6 martie, preiau comanda Oliver Deutschmann, Funk D'Void si Cle. Intrarea costa 12 euro.


Existanta postului de radio online Intergalactic FM i se datoreaza, in primul rand, lui Ferenc van der Sluijs (aka I-f). Descris de catre Fact Magazine ca "the world's greatest DJ", el este fondatorul si persoana care a crezut (si inca crede) cel mai mult in acest proiect.



Pentru cei mai putin familiari cu Intergalactic FM, acesta consta atat intr-o comunitate, dar mai ales, intr-un post de radio online, impartit in 4 canale: MurderCapital FM (unde poti asculta frecvent techno, acid house din cel mai inversunat si tot soiul de obscuritati atent selectate si bune pentru 'dancefloor') , Intergalactic Classix (o varietate impresionanta de disco, italo-disco si piese clasice), The Dream Machine (soundtrack-uri din filme celebre, ambient, scarry downtempo si multe 'ciudatenii') si Rap Attack (tot ce inseamna hip hop, rap, rhythm and soul plus extra goodies).


Este bine de stiut ca nu exista reguli foarte bine definite si ca cele patru categorii sunt mai mult orientative. Unul din cele mai bune lucruri legate de acest post de radio este ca poti vedea autorul si titlul piesei pe care tocmai o asculti (in winamp sau iTunes).


Anual, pe finalul lunii decembrie, tot aici se poate asculta IFM Top 100, o retrospectiva a fineturilor audio care s-au nascut intr-o perioada de timp nedeterminata, in materie de house, techno, electro, acid, electronics, disco, italo si multe altele.


Revenind la Ferenc, adica I-F, poate ca acesta este cel mai cunoscut datorita piesei "Space Invaders Are Smoking Grass", insa povestea lui merge mult mai departe.



Ferenc este prezent pe scena muzicala electronica de la inceputul anilor '90. La inceput membru al proiectului Unit Moebius (raspunsul Olandei la Underground Resistance-ul american), urmat de piese lansate sub diferite alias-uri, precum Beverly Hills 808303, Housemaid, Jungian Archetype sau Frank Castle. Doua dintre cele mai cunoscute label-uri de-ale sale sunt Viewlexx si Murder Capital.


Insa unul dintre proiectele pentru care I-F este cel mai admirat este (defunctul) CBS (Cybernetic Broadcasting System), locul celui mai fin electro, disco si italo disco - CBS a fost prezent pe piata din 2002 pana in 2008. Cu toate acestea, CBS nu a insemnat niciodata doar italo, asa cum Ferenc insusi martutiseste inc adrul unui interviu pentru Resident Advisor, ce dateaza din 2008.


"CBS insemna mult mai mult decat italo; si de fiecare data eram impinsi in acest colt. Aveam si minimal wave obscur, sau 'space stuff' - unii ii spun ambient si multa alta muzica".



La fel ca si in cazul altor pasionati ai muzicii, contactul cu muzica electronica la I-F s-a facut prin Kratwerk, Moroder. "Aveam cam 12-13 ani atunci cand am devenit constient de existenta acestei muzici obscure si culturii de DJ si m-a lovit puternic. Din cauza asta am cam ratat scoala", isi aminteste Ferenc razand.


"Pentru ca nu aveam multi bani de dat pe discuri, la inceput mixam pe casete. Am avut noroc ca aveam prieteni care aveau pick up-uri si am invatat la ei. Pentru mine a fost o magie sa mixez discurile; doar sa cant un disc era relativ plictisitor, trebuia sa il mixez cu altceva". Interviul integral il gasiti aici. Majoritatea mixurilor disponibile pe internet, facute de I-F, le gasiti la download AICI.





Pentru cei care (din greseala sau planificat) intentioneaza sa ajunga in Berlin pentru acest eveniment, joi seara, 3 martie, BF impreuna cu Hipodrome dau un mic pre-party numit Robonacht, in Champagneria & Keller Disco (Falckensteinstrasse 16,10997 Berlin). Din line up fac parte Mick Wills, npnk (detinatorul agentiei We Like...Booking), Borusiade si Dragos Rusu.



Popup detector