Trei artisti romani la Noaptea europeana a cluburilor din Berlin

17 Aprilie 2008 Beat Factor BeatFactor

Cea de-a doua editie a Noptii europene a cluburilor se va desfasura sambata aceasta, 19 aprilie, la Berlin, sub genericul "Europa se misca". La manifestare vor participa si trei artisti din Romania, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

In noaptea de sambata spre duminica, 100 de DJ si formatii din 27 de tari membre ale Uniunii Europene vor performa n 34 de cluburi berlineze.

Camil & Cosmiq Microbiq si Minus vor presta in clubul Babette (Karl-Marx-Allee 36, 10178 Berlin). Programul este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin.

Minus, pe numele lui adevarat Daniel Stanciu, are 21 de ani si vine din Constanta, unde a studiat cibernetica. Minus compune deja muzica electronica experimentala de cativa ani, punand accentul pe latura emotionala a muzicii, mai mult decat pe latura ei tehnica. Stilul sau variaza de la 8-bit si old school electro la dub, down tempo si ambient, cu referinte vagi la lumea matematicii, a copilariei si a vechilor jocuri video.

Cosmiq Microbique este Cosmin Tapu, unul dintre oamenii de baza de la Rokolectiv. Impreuna cu Camil, cei doi s-au remarcat la diferite festivaluri internationale (Grecia, Suedia, Germania). Stilul lui Camil este spontan si eclectic, cu influente psihedelice ale anilor '60, rocknroll, electro-pop, house sau space disco. Cosmiq Microbique este in schimb mai apropiat ca stil de house-ul si techno-ul contemporan.



Popup detector