Topul celor mai bune 10 festivaluri de muzica electronica al lunii octombrie

24 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Portalul Resident Advisor a realizat si in aceasta luna topul festivalurilor care urmeaza sa se desfasoare in octombrie. Printre evenimente se numara Lake of Stars, care se va desfasura in Africa, HMF Electronic din Brazilia care este dedicat trance-ului si sa nu uitam de cel mai important eveniment al acestei luni, Amsterdam Dance Event.

10. Netaudio London se va desfasura intre 22 si 25 octombrie in Londra, Marea Britanie. Festivalul Netaudio este dedicat sound-ului internetului, de aceea evenimentul nu s-a tinut de doua ori in acelasi loc. Anul trecut Netaudio s-a desfasurat in Berlin si precedentele editii au avut loc in Bern si Cologne. Printre artistii care vor lua parte la eveniment se numara Quarion, Appleblim, Steevio sau Suzybee.

09. HMF Electronic dureaza o singura zi, pe 11 octombrie si este localizat in Sao Paulo, Brazilia. Acest eveniment este dedicat trance-ului si anul acesta sunt asteptati peste 25,000 de oameni. In line-up se regasesc artisti precum Markus Schulz, Miguel Migs, Marco V, Judge Jules si Mauro Picotto.

08. Detour va avea loc in Los Angeles California, pe data de 4 octombrie. Capitala clubbing-ului american, cum a fost caracterizat orasul Los Angeles in ultimul timp, va incerca sa reediteze succesul editiei de anul trecut, cand Justice au fost head-linerii evenimentului. Totusi scepticismul pluteste in aer in randul fanilor, dupa ce line-up-ul din acest an ii include pe Cut Copy si The Presets, Surkin sau Frenchman.

07. Lake of Stars este programat sa inceapa pe data de 10 si va dura pana pe 12 octombrie, pe malul lacului Malawi. Este greu sa gasesti un festival cu o importanta umanitara mai mare decat Lake of Stars. Evenimentul este organizat anual, iar fondurile stranse ajung la familiile sarace din Africa de Sud si ajuta la cresterea economiei si imaginii tarii ca zona turistica.

06. Soulshine este festivalul orasului Boechout din Belgia si se desfasoara pe data de 11 octombrie. Evenimentul a crescut de la an la an si este evident daca te uiti in urma cu doua trei editii, cum nume de artisti importanti au fost adaugate in line-up. Anul acesta Kevin Saunderson, Freeform Five si Bad Company vor incerca sa urce renumele Soulshine la Festivalul de toamna al Belgiei.

05. Iceland Airwaves are loc in Islanda, intre 15 si 19 octombrie si se desfasoara intr-unul dintre cele mai frumoase orase din lume Reykjavik. Junior Boys, Simian Mobile Disco si Pnau sunt doar cativa dintre artistii care au fost confirmati pentru eveniment.

04. Unsound Festival este un maraton de muzica dance si electronica, care se desfasoara intre 18 si 25 octombrie in Polonia, la Krakovia. La acest eveniment totul este experimental si diversificat asa ca daca ajungeti in Polonia, ii veti putea asculta live pe Jan Jelinek, dOP, Noze, Pinch, Thomas Melchior sau Bruno Pronsato.

03. DEAF este festivalul de muzica si arta al Irlandei si are loc in Dublin, intre 22 si 27 octombrie. Evenimentul se axeaza in mod egal pe arta si pe muzica electronica, iar line-up-ul ii include pe Laurent Garnier, Model 500 si trioul Moritz von Oswald (Maurizio, Vladislav Delay si Max Louderbauer). In program apare si numele lui Luke Vibert, iar legendarii White Noise vor performa live masterpiece-ul An Electric Storm.

02. SF LoveFest are loc in San Francisco California, pe 4 octombrie si chiar daca nu egaleaza parada din Berlin sau Zurich, este un eveniment de neuitat. In principal atractia vine de la petrecerile care se desfasoara inainte si dupa eveniment, iar Lee Burridge, Dirtybird sau Mark Farina sunt protagonistii principali.

01. Amsterdam Dance Event ocupa primul loc al topului din luna octombrie si se va desfasura in perioada 22 25 octombrie in capitala Olandei, Amsterdam. Cei peste 700 de DJ-i si 40 de locatii conving numai prin numarul impresionant de party-uri care au loc in decursul a patru zile. Orice stil muzical va fi disponibil incepand cu trance-ul lui Armin van Buuren sau Paul van Dyk, continuand cu minimal-techno-ul lui Richie Hawtin si incheiand cu house-ul lui Henrik Schwarz, Layo & Bushwacka, Dennis Ferrer sau Erick Morillo.


Popup detector