Top 10 festivaluri pentru luna martie

03 Februarie 2010 Create It BeatFactor

Resident Advisor a alcatuit un clasament al celor mai tentante festivaluri care vor avea loc in lume in luna martie a acestui an. Chiar daca vara mai are de asteptat pana sa isi intre in atributii, festivalurile nu tin cont de anotimp sau temparatura, muzica fiin elementul cheie.

Iata lista celor 10 recomandari RA pentru o mica excursie muzicala:

10. Jetztmusik (20 - 27 martie, Various Venues, Mannheim, Germania)

Cei care isi fac planuri pentru Time Warp pot lua in considerare o vacanta prelungita la nemti, si sa calce teritoriul german si in perioada 20 - 27 martie, cand are loc Jetzmusik Festival.

Jetzmusik Festival aduce in acelasi loc evenimente de muzica, arta, film, dans si chiar literatura. Printre artisti se numara Henrik Schwarz, Ame si Dixon



09. SXSW (12 - 21 martie, Various Venues, Austin, USA)

Chitare? Da, Chitare. Film? Da, si asta. Ba chiar, festivalul are si evenimente interactive. Legatura cu muzica electronica? Exceptand numele precum Kaskade, The Crystal Methos sau LA Riots, nu exista mari conexiuni.

In schimb, festivalul care a inceput umil in 1987 s-a dezvoltat in unul dintre cele mai importante showcase-uri pentru noile talente indie, cu aproape 1800 de trupe prezente in cele 70 de venue-uri in 2010.

In ciuda numarului mare de artisti noi, vor fi prezenti si artisti deja consacrati, precum We Are Scientists sau Antipop Consortium.



08. Jazz Not Dead (26 ianuarie - 30 martie, Bar Sartea, Vicenza, Italia)

Desi festivalul a inceput deja de cateva zile, avand in vedere ca se va incheia abia pe 30 martie, mai aveti timp sa dati o fuga pana acolo, mai ales ca nici nu are loc intr-o tara mult prea indepartata de Romania.

Jazz Not Dead va ganzdui zeci de petreceri consecutive, la Bar Sartea, petreceri in care tema principala este "raw house".



07. Ultra Music Festival (26 martie - 27 martie, Bicentennial Park, Miami, United States)

Tiesto, Deadmau5, Carl Cox, The Swedish House Mafia si 85.000 de oameni: asa se prezinta Ultra Music Festival de anul acesta din Miami. Pana in acest moment a fost anuntat doar o parte a line-up-ului, chiar si in aceste conditii cei care vor sa zboare pana in caldurosul Miami au sufiente motive cat sa-si cumpere deja biletul de avion: Green Velvet, Infected Mushtoom, Felix Da Housecat, Evil Nine - asta doar in prima zi, iar in ziua a 2a line-up-ul este format din Faithless, Armin Van Buuren, Crookers, Groove Armada si multi altii.



06. Future Music Festival (27 februarie - 8 martie, Australia)

Australia este unul dintre locurile cele mai dezvoltate in ce priveste muzica si festivalurile de muzica electronica.

Aflat la cel de-al patrulea an, Future Music Festival se va desfasura in mai multe locatii din mai multe orase din Australia, si ii va avea ca invitati pe David guetta, Erick Morillo, The Prodigy, John Digweed, Booka Shade sicampionii electro-house-ului Boys Noize.



05. 5 Days Off (3 martie - 7 martie, Various Venues, Amsterdam, Olanda)

5 days off se bazeaza pe festivalul 10 days off, care a luat nastere in Belgia, insa varianta olandeza se intinde doar pe cinci zile.

In cadrul festivalului vor avea loc evenimente artistice, incluzand muzica, fotografie, moda si arta digitala.

Line-up-ul se anunta extrem de tentant, format din Hot Chip, Groove Armada, Kiss Kitten, Paul Kalkbrenner, Vitalic si Rusko.



04. Resonance Ghent (5 martie - 6 martie, Vooruit, Ghent, Belgia)

Resonance Ghent nu se ridica la nivelul festivalului 10 Days Off, care are loc in fiecare an in acelasi oras, insa asta nu inseamna ca Resonance nu este suficient de atractiv incat sa merite o excursie de doua zile in Belgia. Odaca ca vedeti o tara curata, apoi pentru ca va exersati mersul pe bicicleta, si cel mai important, veti auzi muzica buna. In ce priveste line-up-ul, acesta nu a fost definitivat, dar urmeaza sa fie anuntat in curand.



03. Time Warp (27 martie, Mainmarkthalle, Mannheim, Germany)

Au trecut sase ani de la prima editie, insa Time Warp a avut nevoie doar de o seara pentru a ramane blocat in inima iubitorilor de festivaluri si evenimente de muzica electronica. Anul acesta avem parte in cadrul Time Warp, alaturi de nume ca Richie hawtin, Sven Vath sau Marco Carola, si de prezenta DJilor romani Livio & Roby.

Nu trebuie uitati nici Laurent Garnier, Dixon, Reboot sau Magda.



02. BLOC (12 martie - 14 martie, Butlins Resort, West + Wales, UK)

Festivalul Bloc, ajuns la cea de-a patra editie, s-a pozitionat printre cele mai asteptate festivaluri indoor din UK, si chiar si Europa.

In timp ce headlinerii de anul acesta sun Salt'n'Pepa si Ms Dynamite, numele atractive pentru noi sunt Surgeon, Derrick May, Planetary Assault Systems, cat si Joker, Kode9, Peverelis.



01. Winter Music Conference (23 martie - 28 martie, Various Venues, Miami, Florida)

Nu incape nicio urma de indoiala ca de 23 de ani, in fiecare martie avem parte de un eveniment esential pentru muzica electronica: Winter Music Conference.

Fie ca esti interesat de nume precum Deadmau5, Tiesto, sau Danny Tenaglia, sau ca esti mereu in cautare de noi artisti sau labeluri, WMC este locul ideal.

Chiar daca acest festival este prezentat ca o conferinta de presa uriasa, in care poti discuta despre orice tema music-related, cu promoter, label manageri sau artisti, pana la urma, WMC devine doar o alta ocazie, uriasa de altfel, de "hang around" cu prietenii. Asta pentru cei care pot zbura pana in Miami.



Asadar, zbor placut oriunde v-ati duce!


Photo: RA


Popup detector