Tinerii europeni - sex, alcool si droguri

25 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Tinerii europeni - sex, alcool si droguri
TAGS:
droguri  alcool 
Tinerii din Europa apeleaza des la consumul de droguri si alcool, pentru a-si imbunatati viata sexuala. Comform BBC news, Marea Britanie are cea mai proasta reputatie pentru consumul excesiv de alcool si sexul cu minori, dar in multe alte tari s-au intalnit cazuri similare.

O treime dintre barbatii care au varste cuprinse intre 16 si 35 de ani sustin ca folosesc stupefiante si consuma alcool, pentru accentuarea si imbunatatirea vietii sexuale, pe cand doar 23% dintre femei sunt de aceeasi parere. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1341 de tineri, din noua tari europene. Studiul a mai aratat ca tinerii se supun unui risc mai mare sexului neprotejat, daca sunt sub influenta drogurilor sau alcoolului.

Un alt studiu indica faptul ca in Austria (Vienna), aproape jumatate din tinerii sub 16 ani consuma alcool si droguri mai des decat cei din Italia (Venetia) 36%, Spania (Mallorca) 37% si Anglia (Liverpool) 30%. Mai mult de un sfert din tinerii care consuma cocaina declara ca o fac pentru prelungirea actului sexual. Deşi efectele consumului de alcool şi droguri sunt cunoscute, tinerii se mbata n mod deliberat pentru a-şi mbunatati viata sexuala.

Betia si consumul de droguri s-au dovedit a fi un element important in aparitia sentimentului de regret si teama pentru sexul neprotejat. Studiul efectuat arata ca cei ce au consumat alcool sau droguri pe decursul a patru saptamani, au avut mai mult de patru partenere cu care au facut sex neprotejat, iar in urmatoarele 12 luni a aparut sentimentul de regret.

Profesorul Mark Bellis, directorul Centrului de Sanatate Publica din Liverpool preciza ca strategiile de reducere a consumului de droguri si alcool si de incurajare a relatiilor sexuale protejate trebuie sa tina seama ca, cele doua sunt asociate ntr-un mod care nu a fost deocamdata explicat de cercetatori.



Popup detector