Tim Sweeney mixeaza in Bucuresti la Camera Sambo

08 Februarie 2012 Beat Factor BeatFactor

Omul de la Beats In Space vine (in sfarsit) in Romania joia aceasta, 9 februarie, in clubul Control din Bucuresti. Line up-ul petrecerii va fi completat de catre Bogman.


Cel mai indicat ar fi sa vorbim despre Tim Sweeney si emisiunea sa de radio Beats in Space m pentru ca au o istorie comuna. Timp de aproape un deceniu, Tim Sweeny a cescut popularitatea acestui radio show difuzat din inima NY City, care la randul sau l-a ajutat sa devina unul dintre cei mai cunoscuti dj new-yorkezi. Intelegand puterea unui asemnea dance-oriented show, Tim a mixat cele mai dansante piese de disco, new wave, Chicago house, minimal techno, Krautrock, funk and soul, or post-punk, fara sa tina cont de genul muzical, timp sau spatiu.


S-a inspirat din orice mediu , a cautat valoarea in orice stil si gen muzical si a promovat acest nou concept de combinatie de stiluri, invitand artsiti cu nume sonore si dj veniti din mai multe zone muzicale. In studio-ul BIS , Sweeny a avut alaturi o mare divestitate de artisti, de la Carl Craig si Superpitcher, veniti dintr-o scena avant-techno, la grupul australian de turntablisti The Avalanches, si pana la legende hip-hop ca Steinski (Double Dee & Steinski's Lessons fame).


"Intrucat trebuie ca fiecare show sa fie diferit, sunt fortat sa descopar muzica noua in fiecare saptamana. Poate fi lansata recent, nelansata sau muzica mai veche de care lumea nu a auzit inca. Incerc sa gasesc cea mai buna muzica din mai multe spectre muzicale si sa le imbin astfel incat sa fie pe gustul celor care poate nu au o istorie cu respectivul gen muzical, sa zicem, techno sau disco. Pentru mine este intotdeauna distractiv sa gasesc muzica de care lumea nu a auzit, dar care suna foarte bine", spune Tim Sweeney.


Dupa o vreme, Sweeney isi incepe colaborarea cu DFA Records si devine producator si co-producator al unor hituri si trupe de succes. In 2009 lansa label-ul Beats in Space Records, ce are la activ doua release-uri.



Popup detector