Thornado, profesor de DJing la DJSuperstar

27 Ianuarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Thornado, membru al proiectului OK Corral, semnat la groove++ si Craft Music din Germania, isi imparte cunostintele de mixat cu tinerii aspiranti la cariera de DJ. Din decembrie 2008, Thornado este profesor de DJing la scoala deschisa de www.djsuperstar.ro, unde ii va invata pe tinerii doritori sa urmeze o cariera in DJing.

La inceputul lunii ianuarie, a pornit o noua sesiune de predare, iar la sfarsitul acestor cursuri, participantii trebuie sa sustina un examen pe care daca il vor promova, vor primi o diploma care le atesta meseria de DJ in mod legal, diploma fiind oferita de Centrul De Pregatire Profesionala in Cultura.

Thornado si-a inceput cariera de DJ in urma cu cativa ani, influentat de trupe precum The Chemical Borthers, Daft Punk sau The Prodigy. Stilul sau muzical a pornit de la trance, evoluand treptat inspre techno si house, astazi axandu-se pe un mix eclectic de electro, techno si house. Trei ani conecutivi, Tornado a fost nominalizat la premiile Nights.ro awards, la categoria Cel mai bun DJ.

Anul 2007 l-a gasit implicandu-se si in productia muzicala, lansand prima sa piesa, numita 5000 Reasons, la casa de discuri romaneasca groove++. In 2007, impreuna cu Vania & Midy, formeaza proiectul OK Corral, cu care a lansat primul EP, Anakin EP, la groove++ recordings, si poate fi cumparat de pe www.djdownload.com.

De asemenea, pe 19 iunie 2008 a fost lansat cel de-ai doilea release OK Corral, intitulat Planetarium EP, care contine 3 piese: Concerto, Planetarium si Eartrain. EP-ul a aparut la Craft Music, Great Stuff Recordings din Germania. Thornado a mixat, de-a lungul carierei sale, cu artisti precum: Jeff Mills, Juan Atkins, Kenny Larkin, Darren Price, Christian Ficher, Ozgur Can, Jeff Samuel, Meat, General Midi, DJ Dread.

Mai multe detalii despre Thornado puteti gasi accesand pagina sa de myspace. www.myspace.com/thornadodj.


Popup detector