The Telegraph acorda muzicii electronice atentia cuvenita

12 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Editorialistul The Telegraph Edmund Conway a publicat recent un articol in care mentioneaza ca muzica electronica si-a gasit in sfarsit un loc acceptabil in lumea muzicii.

"O parte din cea mai melodica, sofisticata, transparenta, jucausa si mestesugarita muzica auzita in ultima vreme nu a fost rock, folk, indie sau muzica clasica (pe care o iubesc), ci din electronica", spune Edmund Conway.

Ca argument, editorialistul britanic exemplifica ultimul album al trupei Radiohead (denumindu-l folk-tronica, o combinatie intre muzica folk si electronica). Mai mult, Conway aduce in discutie albumul lui Carl Craig impreuna cu orchestra si intentia sa (destul de reusita de altfel) de a reconstrui Bolero-ul lui Ravel (video AICI).

Continuand cu exemplificarile, autorul articolului aduce in discutie si noul album al lui Henrik Schwarz, Dixon si Ame, The Grandfather Paradox: A Journey Through 50 Years of Minimalistic Music (detalii AICI). Mai mult, Conway compara compilatia Balance 14 a lui Joris Voorn (detalii AICI) cu poemul epic "Tara pierduta (The Waste Land) al lui T.S. Eliot., facand referire la intertextualitate.

Astfel, Edmund Conway vede muzica electronica mai pretentioasa, mentionand ca astazi acest curent are la fel de mult de-a face cu Steve Reich si Phillip Glass ca si cu locatiile underground.

Puteti citi articolul integral AICI.


Popup detector