Tendintele pentru toamna 2009: catifea, piele si matase (Galerie foto)

05 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Moda este intotdeuna o reflectie a timpurilor in care traim, fie ca este vorba de perioade infloritoare, sau de cele de criza, ca acum.

Insa, in ciuda instabilitatii care a pus stapanire pe viata cotidiana, designerii au gasit resursele necesare pentru a crea noile colectii de haine pentru sezonul de toamna/iarna din 2009, informeaza The Times.

Si multi dintre ei au privit cu incredere in trecut pentru a gasi raspunsul la nesiguranta predominanta din prezent. Dolce&Gabbana s-a orientat spre anii '30, iar altii au mers spre anii '80.

De acolo, creatorii au adus sacourile cu umerii lati, pantalonii de lycra, fusta mini si hainele elegante, dar scurte si bine definite pe corp.


Insa principalul trend al sezonului viitor este denimul. Se poarta toate modelele de blugi, dar si jachetele. Yves Saint Laurent a folosit pielea si a creat haine cu multe fermoare, pulovere de bumbac si pantaloni comozi.


Designerul Stella McCartney a raspuns si ea nevoilor femeilor si a creat o colectie de haine din matase, taioare si lenjerie intima sexy. Dior s-a adresat in mod special femeilor care au o cariera si sunt nevoite sa participe la pranzuri de afaceri.


John Galliano a realizat o croiala impecabila si a folosit materiale ca sifon si alte textile vaporoase. De aceea, tendintele urmatorului sezon au doua variabile: un stil frivol cu haine de cocktail si un stil elegant si cuminte.

Ideea este ca reprezentantele sexului frumos ar trebui sa aleaga cate putin din ambele.


Indiferent insa de ce stil alegeti trebuie sa tineti cont de unele sfaturi. Femeile care au silueta subtire pot sa apeleze cu incredere la sacourile si jachetele cu umerii lati.


De asemenea, nu vei arata bine in aceasta piesa vestimentara daca ai gatul scurt. Combina sacoul cu umerii lati cu o pereche de pantaloni clasici sau stramti.


In toamna asta se poarta si catifeaua care poate fi regasita in creatiile lui Calvin Klein, Francisco Costa, Christopher Kane si altii. Insa hainele de catifea merg cel mai bine purtate seara, fie sub forma de rochie, fie ca jacheta. O singura problema: atentie mare la scame.


Poti sa arati si tu ca Madonna in sezonul urmator daca vei purta haine din materiale stralucitoare, fuste sau pantaloni din lycra. Nu uita ca ai nevoie de o altfel de atitudine, una indrazneata si increzatoare.


Blugii raman in continuare piesa de rezistenta, ei putand fi combinati cum va trece prin minte.

In aceasta toamna puteti adopta stilul vestimentar inspirat din uniformele de armata, cu multi nasturi, butoane si alte broderii, in culoarea kaki.


Printre altele se mai poarta si materialele cu imprimeuri feminine si colorate, tweed-ul, tricotajele, blana artificiala si pielea.

Indiferent de stilul pe care il alegeti aveti la dispozitie mai multe variante, in functie de stilul si personalitatea voastra.




via ziare.com


Popup detector