Tech - house la Session

23 Noiembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Sunrise continua seria petrecerilor care sunt si lectii de istorie a muzicii electronice. Dupa DJ Sneak, maine, vine la Session Eddie Richards, un pionier al soundului tech-house.

Numele artistului este asociat cu cel al clubului Hacienda, primul loc european care a promovat muzica house, sosita din America, in anii '80. Eddie a lansat, atunci, release-ul "Acidman", un clasic al stilului house, pe care, daca nu l-ati ascultat pana acum si va declarati fan al acestui gen de muzica, trebuie neaparat sa il auziti cu clasicele beat-uri care au dezvoltat curentul de astazi. Richards s-a incarcat cu inspiratie in Detroit, unde i-a vizitat pe parintii primului val de techno - Jeff Mills, Mike Banks - dar si pe cei din al doilea val, Richie Hawtin si Daniel Bell, promotorii techno minimal. El i-a adus sa cante in Europa pentru prima oara.

Nu exista documentar, carte sau film despre cultura de dans care sa nu vorbeasca despre mixurile lui Eddie Richards, pline de liniile de bas pronuntate specifice stilului techno si de house sentimental si brut. Toate seturile sale urmeaza acest "pattern", dar muzica este intotdeauna fresh. "Mereu mi-a placut sa mixez muzica noua. Asta faceam in '88, asta fac si acum. Nimic nu s-a schimbat in aceasta privinta. Ma plictisesc foarte usor, de aceea sunt mereu in cautare de sunet nou- nout", spune artistul. In warm-up vor canta Demos, Boola si Piftek. Intrarea costa 20 de lei pana la ora 0.00 si 30 de lei dupa aceasta ora.

Credits: ioanamoldoveanu.ro & freshgoodminimal
Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)


Popup detector