TIFF Silent Cinema @ The Ark, Bucuresti

31 Ianuarie 2011 Beat Factor BeatFactor

Organizatorii celui mai important eveniment cinematografic din Romania, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) au pregatit o surpriza de proportii publicului cinefil din Bucuresti in perioada 30 ianuarie – 3 aprilie: cinemateca TIFF Silent Cinema @ The Ark.


In fiecare duminica seara, de la ora 20.00, la The Ark, bucurestenii se vor putea bucura de o experienta unica: vizionarea unui film de la TIFF sau recomandat de TIFF intr-un loc neconventional, intim, familiar, confortabil, in care fiecare spectator va primi si folosi pe durata proiectiilor o pereche de casti wireless cu ajutorul carora isi va putea crea un spatiu propriu de ascultare si receptare a mesajului incorporat in produsul cinematografic.


Din selectia filmelor ce vor fi prezentate la The Ark fac parte productii de renume in circuitul festivalier: Whisky (Uruguay, 2004): Premiul FIPRESCI al sectiunii Un Certain Regard, Cannes, 13-Negru (Franta, 2005): Trofeul Luigi de Laurentiis si Premiul C.I.C.A.E. – Gela Baluani, Venetia, Katalin Varga (Romania-Ungaria-Marea Britanie, 2009): Ursul de Argint pentru contributie artistica deosebita, Berlin, filme nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film: Noi Albinosul (Irlanda, 2003): la categoria Cel mai bun actor, Tomas Lemarquis, Dragoste de-o vara (SUA, 2004): nominalizat la 4 categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai buna actrita, cel mai bun director de imagine, si chiar filme nominalizate la Oscar: Persepolis (Franta, 2007): la categoria cel mai bun film de animatie si Venus (SUA, 2006): la categoria cel mai bun actor in rol principal, Peter O’Toole.


Ca urmare a succesului inregistrat de Cinemateca TIFF la Cluj-Napoca in toamna anului trecut, Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) doreste sa aduca festivalul mai aproape de cinefilii din intreaga tara, prin cat mai multe seri de cinema marca TIFF, conceptualizate diferit in fiecare locatie. TIFF Silent Cinema este un concept nou pentru cinefilii fideli festivalului, care se vor putea bucura individual intr-un spatiu comun, de 10 filme foarte diferite, selectia fiind un mix intre genurile drama, comedie, thriller, animatie, documentar, care sa acopere o paleta cat mai larga de gusturi si sa aduca cinematografia de arta in atentia unui public din ce in ce mai numeros.


Deschiderea cinematecii TIFF Silent Cinema @ The Ark va avea loc duminica, 30 ianuarie, cu proiectia filmului latino-american Whisky, in regia lui Juan Pablo Rebella si Pablo Stoll, o drama impresionanta, mult-premiata.


Viata lui Jacobo este micuta sa fabrica de ciorapi. Majoritatea timpului si-o petrece bodoganind tot felul de ordine umilei si loialei sale asistente Marta. Relatia lor nu depaseste niciodata limitele unei munci eficiente si fara cuvinte, cot la cot. Rutina zilnica a lui Jacobo este amenintata de o vizita neasteptata a fratelui sau instrainat, Herman, care traise mult timp in strainatate. Surprinzator, Jacobo ii cere Martei sa se prefaca ca este sotia lui pe perioada sederii fratelui sau. Marta accepta si cei trei aproape straini incearca sa depaseasca situatia jenanta. Iubitor de distractie, Herman propune o excursie la mare pentru ciudatul trio. In ciuda personalitatii lor rezervate, Marta si Jacobo sfarsesc prin a descoperi unul celuilalt lucruri pe care nu si le-ar fi imaginat niciodata. Este timpul ca ei sa pozeze, sa zica „whisky” si sa zambeasca.


Pentru mai multe informatii despre programul saptamanal al cinematecii TIFF Silent Cinema @ The Ark, va rugam sa accesati site-urile www.tiff.ro si www.theark-events.ro, precum si paginile de facebook. Intrarea la proiectii se va face pe baza de bilet, cu valoare de 10 lei, ce va putea fi achizitionat direct de la locatie: The Ark: Str. Uranus 150, sector 5, Bucuresti (vis-a-vis de piata de flori George Cosbuc, fosta Calea Rahovei 196 A).


Popup detector