Synclost: exploreaza muzica in timp real

04 Februarie 2010 Create It BeatFactor

Synclost este o instalatie destinata celor care vor sa invete istoria muzicii electronice intr-un mod placut si neconventional.

Proiectul are ca tinta crearea unei interfete prin care userii pot vedea toate conexiunile existente intre stilurile muzicii electronice, prin intermediul feedback-ului audio si video.

Practic, dintr-un timeline complex, ritmuri si subtirmuri unite poti crea sunete noi. Alegerea este individuala, dar duce la o continuitate colectiva in ce priveste vizualizarea spatiala a informatiei.

Desi descrierea suna pompos si complicat, totul functioneaza foarte simplu, iar aceasta tehnologie poate fi pusa in practica si in casele voastre, daca aveti echipamentele tehnice necesare, care pana una alta, nu sunt deloc complexe sau greu de obtinut.

Sync/Lost from 3bits on Vimeo.



Instalatia poate fi folosita de trei useri simultan, fiecare interactionand prin alegerea unui stil de muzica din interfata.

Dupa un simplu click sunt afisate toate conexiunile, ceea ce inseamna toate stilurile care s-au nascut si au fost influentate. Mai mult, fiecare stil vine si cu o mica descriere tip text.

Feedback-ul visual este oferit in timp real, in functie de alegerile userului. Sunetul este destinat sa completeze parametrii visuali.

Aceasta interactiune este posibila prin intermediul wiimote si a echipamentelor wireless. Feedback-ul audio este redat prin intermediul castilor wireless.



De ce aveti nevoie:

2 proiectoare 1024 x 768

3 wiimotes

2 senzori (wii)

3 casti wireless, 3 sisteme de sunet portabile sau 3 sound tubes

3 placi de sunet externe conectabile prin USB

1 computer care sa aiba urmatoarele:

Core 2 quad

4Gb RAM

Video Card GF 7200GS 256/512MB (sau mai buna, cu video output analog sau digital)

4 porturi USB

mouse, tastatura (doh!)

Win XP SP2


Popup detector