Studiu: 'Rap-ul glorifica consumul de droguri'

03 Aprilie 2008 Beat Factor BeatFactor

Studiu: 'Rap-ul glorifica consumul de droguri'
TAGS:
mizerii  droguri 
Muzica rap incurajeaza consumul de droguri, precum marijuana, heroina sau cocaina, prezentandu-le drept simboluri ale bogatiei si statutului social, sustine un studiu publicat de Addiction Research & Theory.

Studiul arata ca rapperii s-au departat de mesajul intial al genului, care atentiona asupra pericolului consumului de droguri. `La origini, muzica rap avea un mesaj anti-drog. In sine, nu are de ce sa fie asociata cu aceasta tema` a declarat seful echipei de cercetatori, Denise Herd.

Dupa ce au analizat versurile a 341 de piese celebre rap din perioada 1979 1997, cercetatorii au aratat ca referintele la droguri au crescut in aceasta perioada cu sase procente. Din 38 de hituri hip-hop lansate intre `79 si `84, doar patru contineau referinte la consumul de droguri. La sfarsitul anilor `80, acestea au crescut cu 19%, pentru ca in 1993, aproape 70% din muzica rap sa faca referire la droguri.

'Este o tentinda alarmanta, deoarece artistii rap sunt modele pentru tineri, mai ales in zonele urbane` a declarat Herd. Un pericol il constituie si `limbajul de cartier', pe care parintii nu il pot intelege, insa tinerii da, mai sustine studiul.

Best Music


Popup detector