Steve Bug critica pirateria , dar castiga mai multi bani

23 Noiembrie 2009 Create It BeatFactor

Tot mai multi artisti isi arata nemultumirea in ce priveste pirateria muzicala, cu Lily Allen in frunte, care a anuntat ca nu va mai lansa niciun album pana cand nu va reusi sa vanda un anumit numar din discurile deja lansate, si ca isi va castiga existenta doar din concerte live.

Acum, un "batran" al muzicii electronice, Steve Bug, s-a alaturat grupului de artisti nemultumiti de piraterie, spunand ca: "daca exista cineva care considera ca e ok ca 20.000 de oameni sa descarce ilegal muzica voastra, atunci ar trebui sa platiti casele de discuri ca sa va lanseze discurile", a declarat acesta vizibil deranjat de situatia actuala.

Totusi, aceste comentarii sunt intr-un puternic contrast cu un sondaj realizat de The Times referitor la cum au fost afectati artistii de pirateria online in ultimii cinci ani.


Rezultatele acestui sondaj au aratat ca, in ultimii cinci ani, veniturile artistilor au crescut substantial. Acelasi raport a anuntat ca, desi casele de discuri au scazut in vanzari din 2004, artistii s-au bucurat de incasari mult mai mari, dar din alte surse (concerte, taxe etc.).



Popup detector