Special Gold-ul poate fi interzis

18 Ianuarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Praful alb cristalin "Special Gold" ar putea fi interzis de catre Ministerul Sanatatii, potrivit reprezentantilor Comisiei Europene, citati de catre Evenimentul Zilei.


Chiar daca reprezentantii Sanatatii sustin ca nu pot pune in ilegalitate, sau macar sub control, praful alb cristalin - care, potrivit specialistilor din centrele de adictie a ucis deja cel putin sase tineri din Capitala si are multi „fani” intre tinerii cu varste intre 15 si 22 de ani -, mai-marii Comisiei ii contrazic.


„Statele membre UE au toata puterea de a interzice orice produse de consum care pot pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor si chiar sunt obligate sa o faca imediat ce autoritatile sunt convinse de risc”, sustin oficialii UE.


Potrivit analizelor facute de specialisti ai Institutului National Antidrog, „Special Gold” contine 4-metylmethcathinone (mephedrone, un drog nou, recent sintetizat, care face parte din clasa amfetaminelor si da dependenta in scurt timp, putand duce chiar si la deces, daca este consumat in exces - fireste, ca orice alt drog chimic).


Conform emisiunii Guerrilla de Dimineata de la radio Guerrilla, in Romania exista la ora actuala circa 170 de magazine care comercializeaza "drogurile legale", iar numarul consumatorilor se ridica la aproximativ 500.000.


Citeste si alte pareri cu privire la acest subiect.



Popup detector