Senzualitate si frumusete pe ritmuri de bossa-nova la Sala Palatului Nouvelle Vague cu Mareva Galanter

11 Noiembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Dupa succesul inregistrat in 2008, Nouvelle Vague revine in fata publicului roman, intr-o formula distincta, cu o noua voce - Mareva Galanter - actrita si interpreta cu origini exotice, recunoscuta si drept una dintre cele mai frumoase femei de pe glob.


Farmecul exotic al tinerei Mareva, nascuta in Tahiti in 1979, i-a adus inca din adolescenta admiratia celor din jur, Mareva trecandu-si in palmares numeroase premii la concursuri de frumusete precum Miss Tahiti (1998), Miss World of Islands (1999) sau Miss France in 1999. Mareva si-a descoperit ulterior si inclinatiile catre film si muzica, firea ei curioasa si inovativa punandu-si amprenta asupra carierei sale.


Pentru primul sau album, inregistrat in 2006, artista a venit cu ideea de a adapta standardele cantecului francez al anilor 60’ la ukulele, un instrument traditional al insulei Tahiti, instrument care a dat totodata si titlul albumului.


Materialul este o compozitie ye-ye, un derivat al muzicii pop nascut la inceputul anilor ‘60, cu influente techno dance, care transmite o prospetime instantanee, fiind extrem de bine primit de catre criticii de specialitate.


In mai putin de doi ani, a fost lansat cel de-al doilea material discografic al artistei, Happy Fiu, un album de suflet, textele pieselor fiind scrise de catre partenerul ei de viata, Jean-Charles de Castelbajac. Pentru acest album, Mareva a cautat sa colaboreze cu artisti care sa ii sublinieze personalitatea si cu care se completeze perfect, inregistrand alaturi de trupa britanica Little Barrie, muzicianul/compozitorul Rufus Wainwright si Martin Duffy de la Primal Scream.


Anul acesta, senzuala Mareva a intrat in echipa celor de la Nouvelle Vague, inregistrand alaturi de Marc Collin si Olivier Libaux materialul pe care francezii urmeaza a-l lansa in 2011. Mareva Galanter ii va insoti pe maestrii bossa-nova si la Bucuresti, pentru o reprezentatie live seducatoare, marca Nouvelle Vague.


Concertul Nouvelle Vague va avea loc pe 22 noiembrie, la Sala Palatului, biletele pentru acest spectacol fiind disponibile in reteaua magazinelor Diverta, la Sala Palatului, Libraria Mihai Eminescu, magazinul Muzica si online, pe www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 65, 90, 125, 150, 185 lei.


Popup detector