Secretele unui warm up set de succes

22 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Secretele unui warm up set de succes
TAGS:
DJ Set 

O seara de club reusita incepe cu traditionalul DJ set de incalzire, recunoscut ca "warm up set". De cele mai multe ori, nimeni nu isi pune problema asupra importantei acestui set de warm up, care, in mare parte din cazuri, dicteaza, fara sa-si dea seama, atmosfera intregii nopti.


Portalul australian Resident Advisor denumeste setul de warm up o "arta izoterica", dezvoltand ideea si argumentand cu parerile unor DJi renumiti.


"Jobul celui care face warm up-ul este cel mai greu, si foarte important, intrucat de asta depinde cel mai mult modul in care se va desfasura restul noptii. De obicei atunci cand warm up-ul este bun, asta se simte, iar restul noptii are sanse de 99% sa iasa foarte bine", spune Steve Lawler, DJ, producator si managerul label-ului Viva Music.


"DJ-ul care mixeaza in deschidere are o responsabilitate uriasa, el poate dicta intregul mood al petrecerii", spune Magda, DJ si producator, artist apartinand label-ului M_Nus Records. "Daca, spre exemplu, ar trebui sa mixez in deschidere pentru Theo Parrish, nu voi pune acelasi stil ca si atunci cand as mixa in deschidere pentru Richie Hawtin.


"Uneori trebuia sa opresc muzica de tot pentru a mai stopa din energia publicului", povesteste Lee Burridge, ex rezident al clubului Fabric (impreuna cu Craig Richards).


In Romania, petrecerile de club se deruleaza dupa aceeasi reteta, din punct de vedere al line up-ului: un warm up, plus un invitat (sau mai multi, in functie de eveniment).


Feature-ul integral il puteti citi AICI.


Popup detector