Sapte artisti Universal prezenti la Bestfest 2009

22 Mai 2009 Saint BeatFactor

Anul 2009 aduce o noua editie a festivalului B’ESTFEST, cea de-a 3-a. Organizat de Emagic, evenimentul se va desfasura intre 1 si 5 iulie, in aer liber, la Romexpo.

Bucurestiul va exploda de muzica, peste 30 de artisti demonstrandu-si talentul in cele 5 zile ale festivalului B`estfest 2009.

Printre artistii ce si-au anutat participarea se numara The Killers, Ayo, Patrice, Gabriella Cilmi, The Klaxons, White Lies si Polarkreis 18, artisti reprezentati de Universal Music.

The Killers: Trupa americana, originara din Las Vegas, ce s-a lansat in 2002 si s-a facut remarcata printr-un sound original ce imbina muzica electronica cu un rock alternativ actual. In 2008 a revenit in atentia fanilor cu albumul `Day & Age`. Single-ul `Human`, primul lansat de pe acest album s-a bucurat de un succes in topurile din strainatate cat si din tara.

Ayo: Pasionata de muzica inca de mica, fiica unui nigerian si a unei romance, Ayo, s-a facut remarcata in anul 2006 cand si-a lansat albumul de debut “Joyful”. Primul extras pe single “Down on my knees” a propulsat-o in topurile de specialitate din intreaga lume. Cu un sound exotic si elegant, Ayo canta despre copilaria ei nomada si despre experientele pe care le-a trait in cadrul unei familii dezbinate pana cand si-a gasit alinarea in muzica.

Patrice: Artist reggae afro-german, Patrice are o muzica puternic influentata de nume precum Jimi Hendrix sau Bob Marley. Sound-ul reggae este imbinat armonios cu influente jazz, folk sau blues si cu versuri cu tenta sociala inspirate din viata cotidiana a locuitorilor tarilor africane. Piesa “Soulstorm” l-a adus in atentia ascultatorilor ca un reprezentant

de marca al noii generatii de artisti reggae.

Gabriella Cilmi: De origine australiana, Gabriella Cilmi a debutat la doar 16 ani cu albumul “Lessons To Be Learned”, o combinatie inedita de pop, jazz si r’n’b. Dupa ce si-a inceput cariera muzicala intr-o trupa rock de cover-uri, Gabriella ne ofera un album actual cu un sound modern si matur. “Sweet about me” este piesa care a facut-o cunoscuta pe Gabriella Cilmi in toata lumea si a ajuns sa fie number one in topurile din Australia, U.S. si Europa fiind astfel supranumita de presa de specialitate din UK ca fiind “noua senzatie” a muzicii pop actuale.

The Klaxons: Una dintre cele mai apreciate trupe de dance-punk din mare britanie, The Klaxons s-au facut remarcati cu primul lor album “Myths of the Near Future” aducand elemente noi stilului indie-rock adoptat de majoritatea trupelor britanice contemporane. Cu o imagine futurista, The Klaxons au actualizat genul new rave la anul 2008 si astfel albumul lor de debut a fost considerat cea mai buna productie muzicala de catre prestigioasa revista NME.

White Lies: Considerati pe drept cuvant urmasii celor de la Joy Division, White Lies s-au lansat la sfarsitul anului 2008 cu albumul “To lose my life…”, album ce a fost considerat o alternativa la stilul indie rock abordat de majoritatea trupelor britanice ale momentului. Harry McVeigh (voce si chitara), Jack Lawrence-Brown (tobe) si Charles Cave (bass) cei trei White Lies au compus 10 piese in care vorbesc despre moarte si dragoste, armonizate de un sound post punk ce i-a propulsat cu succes in industria muzicala actuala.

Polarkreis 18: Polarkreis 18 sunt considerati ca fiind una dintre cele mai interesante trupe de pe scena muzicala europeana. Cu un sound modern, ce aminteste de inceputurile new wave-ului, Polarkreis 18 isi lanseaza in 2008 albumul “The colour of Snow” ce reuneste doua stiluri muzicale oarecum contrastante, rock-ul si muzica electronica. “Allein Allein” este piesa care i-a facut cunoscuti publicului din Romania aceasta regasindu-se in clasamentele de muzica alternativa din intreaga Europa.

Universal Music Romania si B’ESTFEST s-au hotarat sa faca o surpriza tuturor ascutatorilor de muzica din tara si nu numai, lansand compilatia B’ESTFEST Volume 1. Aceasta include nume mari din line-up-urile B’ESTFEST (The Killers, Santana, Moby, Nelly Furtado, Kaiser Chiefs etc.) si va fi disponibila la pretul de 29.9 lei in magazinele de specialitate, benzinarii, online pe site-urile partenere si, desigur, chiar la B’ESTFEST!



Sursa: Universal Music Romania


Popup detector