Richie Hawtin relanseaza Concept 1

05 Septembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

La sfarsitul lnuii septembrie, casa de discuri M_Nus Records va relansa material Concept 1 din 1996 al lui Richie Hawtin, intr-o editie speciala, pe CD. Dupa 10 ani, Concept 1 ramane cu siguranta unul din reperele stilului minimal techno mondial.

Seria originala de la Concept 1 a constat in 24 de piese impartite in 12 vinyluri, cate unul pe luna, timp de un an si a fost limitata strict la 2000 de copii pe release. Concept 1 96:CD a fost lansat in februarie 1998, iar inainte de asta a trecut prin filtrul lui Thomas Brinkmann.

Intr-o zi - trecusera vreo 17 ani de cand se dezisese de propria creatie , entuziasmat de productiile lui Mike Ink, unul dintre pionierii minimal techno-ului, Thomas isi recapata gustul pentru muzica si incepe sa produca variatii dupa discurile de la Studio 1, label-ul lui Ink, si dupa cele ale lui Richie Hawtin. Cum? Cu un un pickup customizat, a carui viteza de rotatie era sensibil micsorata, si cu un efect adaugat, care imprima sunetului marca Brinkmann un puternic iz de dub.

Astazi, Concept 1 se relanseaza cu un nou sound, remasterizat de catre Stefan Betke (aka Pole) de la casa de discuri berlineza Scape. Materialul va fi lansat oficial pe 29 septembrie.




Popup detector