Richie Hawtin impreuna cu Minus sarbatoresc 10 ani la Sonar

21 Mai 2008 Beat Factor BeatFactor

Festivalul Sonar va fi primul eveniment important pentru Minus, in turneul lor numit Contakt care celebreaza 10 ani de la infintarea label-ului. Contakt este un concept muzical live, care nu a mai fost intalnit pana acum. Minus vor urca pe scena festivalului pe data de 20 iunie.

In loc de o sesiune DJ sau a unui show live, sau chiar a unei serii de seturi si show-uri live, Contakt va fi un spectacol electronic incredibil condus de Richie Hawtin, impreuna cu cei de la Minus care au venit la Sonar pentru aceasta ocazie, precum Magda, Troy Pierce, Marc Houle, Gaiser si Heartthob care vor interpreta simultan.

Cu alte cuvinte nu va exista un program sau un orar stabilit. Richie va conduce show-ul de la inceput la sfarsit, iar ceilalti artisti chiar daca vor folosi muzica proprie sau a altora vor trimite sound-ul in control panel-ul lui Hawtin, unde forma finala a setului va lua forma. Se asteapta sase ore pline de techno si improvizatii futuriste.

Richie Hawtin si-a fondat propriul label, Minus, acum 10 ani, cu ideea de a explora viitorul muzicii techno. Si-a imaginat acest stil ca unul abstract, condus de legile minimal-ului, iar dupa 10 ani s-a dovedit ca avea dreptate, deoarece Minus este printre cele mai bune si renumite label-uri techno-minimal de azi. Ultimii 10 ani de muzica electronica, in special minimalul, nu ar fi ajuns atat de sus fara viziunile si munca depusa de Hawtin, deci acesti 10 ani trebuie sarbatoriti ca atare.



Popup detector